Verkeer
Stuur appje
Zoek

Marloes Nijhuis volgt Lous Kerkhof op als algemeen directeur van Oyfo Hengelo

230629 Marloes Nijhuis nieuwe algemeen directeur Oyfo FOTO OYFO
Beeld: OYFO

Marloes Nijhuis is vanaf zaterdag 1 juli de nieuwe algemeen directeur van Oyfo Hengelo. Oyfo herbergt een techniekmuseum, een podium voor beeldende kunst en een kunstenschool op het Hazemeijerterrein aan de Tuindorpstraat. Nijhuis volgt Lous Kerkhof op, die Oyfo op de huidige plek vorm heeft gegeven.

Bagage

Marloes Nijhuis brengt volgens de Raad van Toezicht, die haar aantreden donderdag bekendmaakte, 'een heel gemengde bagage aan competenties en ervaring mee'. De RvT wist wat voor vlees ze in de kuip had: sinds 2020 is Nijhuis in diverse rollen betrokken bij Oyfo.

“Oyfo heeft roerige tijden achter de rug. Niet alleen door Covid-19, maar ook door een fusie en de verhuizing naar de huidige plek. Uiteindelijk is er iets fantastisch neergezet.”

Roerige tijden

Marloes Nijhuis: “Oyfo heeft roerige tijden achter de rug. Niet alleen door Covid-19, maar ook door een fusie en de verhuizing naar de huidige plek. Er is iets fantastisch neergezet. Een unieke plek, waar technologie en creativiteit samenkomen. Een plek met enorm veel potentieel. Als algemeen directeur zal mijn focus in eerste instantie liggen bij het verder neerzetten van een stabiele organisatie, om vanuit die basis dat potentieel volop te benutten.”

Lous Kerkhof Ernst Bergboer
Lees ook
Erepenning Hengelo voor volhardende Oyfo-directeur Lous Kerkhof

'Bevlogen directeur'

Als voorzitter van de Raad van Toezicht zegt Hans Raanhuis 'ervan overtuigd te zijn dat we met Marloes Nijhuis een zeer bevlogen en enthousiaste directeur hebben gevonden': "We kijken met vertrouwen naar de toekomst en zijn ervan overtuigd dat deze benoeming gaat bijdragen aan de verdere versteviging van Oyfo in Hengelo, Twente en daarbuiten.”

Willem Jaap Zwart

De Raad van Toezicht is niet over een nacht ijs gegaan bij het vinden van de juiste opvolging voor Oyfo. Vanaf november 2022 is daarom Willem Jaap Zwart als interim-directeur bij Oyfo aan de slag gegaan. De Raad van Toezicht is Willem Jaap Zwart naar eigen zeer erkentelijk voor de afgelopen maanden, waarin hij de directietaken op zich heeft genomen. Raanhuis: "Willem Jaap Zwart heeft in die periode, naast de zoektocht naar een nieuwe directeur, tevens een aantal nieuwe managers aangesteld. Josine Sibum Siderius (hoofd Publiek en Presentaties), Iris Binnenmars (manager Kunstenschool) en Chantal Pekkeriet (manager bedrijfsvoering) vormen vanaf 1 juli samen met Nijhuis als algemeen directeur het nieuwe managementteam van Oyfo."

  • Lous Kerkhof Ernst Bergboer
    Lous Kerkhof was verantwoordelijk voor de samensmelting van de verschillende instellingen tot wat uiteindelijk Oyfo is geworden en Willem Jaap Zwart was de afgelopen maanden interimt-directeur van Oyfo.
    Beeld: Ernst Bergboer / 1Twente
  • Willem Jaap Zwart Ernst Bergboer
    Lous Kerkhof was verantwoordelijk voor de samensmelting van de verschillende instellingen tot wat uiteindelijk Oyfo is geworden en Willem Jaap Zwart was de afgelopen maanden interimt-directeur van Oyfo.
    Beeld: Ernst Bergboer / 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.