Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

RTV Noordoost Twente/Regio FM beëindigt samenwerking met Omroep Almelo en verbiedt overname van content en uitzendingen van Twente FM

Twente FM Studio
Beeld: RTV NOT

Stichting RTV Noordoost Twente en Stichting Regio FM hebben vandaag aangekondigd dat zij de samenwerking met Stichting Omroep Almelo per direct opzegt en het verbiedt om nog langer content over te nemen of uitzendingen van Twente FM door te geven via haar kanalen. Deze beslissing komt voort uit het ernstig geschaad vertrouwen als gevolg van de aanvraag van een uitzendvergunning voor de gemeente Wierden, een gemeente die nu onderdeel is van het uitzendgebied van Stichting Regio FM.

De stichting RTV Noordoost Twente heeft met grote teleurstelling kennisgenomen van het feit dat Stichting Omroep Almelo een uitzendvergunning heeft aangevraagd voor de gemeente Wierden, een gebied dat nu deel uitmaakt van het uitzendgebied van RTV Noordoost Twente. Deze stap heeft geleid tot een ernstige vertrouwensbreuk tussen beide organisaties.

Een van de belangrijkste redenen voor de vertrouwensbreuk is het gebrek aan transparantie rondom de aanvraag van de uitzendvergunning. Stichting Omroep Almelo heeft nagelaten om RTV Noordoost Twente/Stichting Regio Fm te informeren over hun intentie om uit te breiden naar het gebied van Wierden. Dit gebrek aan openheid en overleg heeft geleid tot onzekerheid en wantrouwen binnen RTV Noordoost Twente/Stichting Regio FM.

Als een organisatie die zich inzet voor de belangen van Twente en haar inwoners, ziet RTV Noordoost Twente/Stichting Regio FM het als haar verantwoordelijkheid om transparantie, samenwerking en wederzijds respect hoog in het vaandel te dragen. Door het ontbreken van deze essentiële waarden in de handelswijze van Stichting Omroep Almelo, is het vertrouwen ernstig geschaad en kan de samenwerking niet langer worden voortgezet. De afgelopen jaren werd intensief samengewerkt met de Almelose omroep, ook met het oog op schaalvergroting en streekvorming binnen de sector.

RTV Noordoost Twente/Stichting Regio FM zal haar uiterste best doen om ervoor te zorgen dat de inwoners van haar uitzendgebied kunnen blijven rekenen op hoogwaardige en betrouwbare content. De stichting zal samen met haar partners voor de streekomroep 1Twente Hengelo en 1Twente Enschede alternatieve kanalen en middelen inzetten om haar bereik te vergroten en ervoor te zorgen dat haar programma's beschikbaar blijven voor het publiek in Twente.

De stichting betreurt de ontstane situatie, maar ziet geen andere mogelijkheid dan de samenwerking met Stichting Omroep Almelo te beëindigen. RTV Noordoost Twente/Stichting Regio FM blijft zich inzetten voor het verzorgen van hoogwaardige programma's en het bedienen van haar doelgroep in de regio.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.