Verkeer
Stuur appje
Zoek

Engelbert Knol krijgt tijdens de 55e editie van de Ruiterdagen in Almelo een Koninklijke onderscheiding

Foto Engelbert Knol onderscheiding 24062023 Almelose Ruiterdagen
De Almelose Engelbert Knol krijgt zijn onderscheiding van burgemeester van Almelo Arjan Gerritsen
Beeld: Almelose Ruiterdagen

De 55e editie van de Ruiterdagen in Almelo kreeg op zaterdagavond een gouden randje. Almeloër Engelbert Knol werd verrast tijdens het VIP-evenement door burgemeester Arjan Gerritsen. Knol is sinds 1967 betrokken bij de Ruiterdagen en ontvangt voor zijn inzet als vrijwilliger een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vrijwilligerswerk

De 69-jarige Knol is al sinds het begin betrokken bij de Almelose Ruiterdagen. Daarnaast is hij al meer dan dertig jaar actief geweest in de paardensport. Naast zijn vrijwilligerswerk bij de Ruiterdagen heeft hij zich ook ingezet voor de Looleeruiters en de stichting Almelose Manege. Bij de Almelose Ruiterdagen is Knol bekend geworden door zijn werk als kartrekker van het klusteam. Daar functioneert hij als allround vakman die geen zaterdag onbenut laat om het Twentsch Hippisch Centrum te onderhouden.

icon_main_info_white_glyph

Twents Hippisch Centrum

Het Twents Hippisch Centrum is een terrein van meer dan 18 hectare met dressuurhuisjes, ringmeesterhuisjes en springhindernissen.

Alleskunner

De Almeloër is ruim 15 jaar hoofdringmeester springen. Als coördinator zorgt hij ervoor dat het juiste paard op de juiste tijd het parcours betreedt en ook weer verlaat. Bij de Looleeruiters helpt Knol met het zoeken naar geschikte pony's en instructeurs om de kinderen te leren ponyrijden. Daarnaast helpt hij op financieel gebied door de functie van penningmeester te bekleden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.