Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Helikoptervluchten, fietsen in de hoogte en EK glazenwassen bij Open Bedrijvendag Enter

Na vijf jaar afwezigheid is de Open Bedrijvendag Enter terug. Meer dan tachtig bedrijven doen mee aan deze dag. “De bedrijven openen hun deuren voor iedereen, waar je normaal gesproken niet binnenkomt,” zegt Arjan Hofman, voorzitter Open Bedrijvendag Enter. Deze dag wordt georganiseerd door verschillende ondernemers.

De dag is feestelijk geopend door burgemeester Doret Tigchelaar. Het doel is om vrienden, familie, zakelijke partners en belangstellenden een kijkje achter de schermen te geven. “Ieder bedrijf heeft iets georganiseerd.” Zo zijn er helikoptervluchten, kan men de hoogte in fietsen (vertical bike) en zijn er Enterse Kampioenschappen ramen lappen. Er zijn helikoptervluchten te winnen door het snelst naar boven te fietsen.

24062023 Wierden Enter Open bedrijvendag 2
Beeld: Niels Wesselink

De dag

De bedrijvendag vindt plaats op twee industrieterreinen: De Elsmoat en De Vonder. Op het terrein van 24 hectare grond, zijn meer dan honderd bedrijven gevestigd. Op het industrieterrein rijden pendelbussen en treinen. Hier worden bezoekers over het hele terrein mee vervoert. De dag is te zien via een livestream.

“Ik kan er nu al onwijs naar uit kijken!”

Na vijf uur is er een afterparty, hier krijgen bezoekers en deelnemers de ruimte om gezellig over de dag na te praten. Er is een dj en muziek act aanwezig. Om 18.00 vindt de prijsuitreiking plaats voor het bedrijf waar het meeste op gestemd is, dit bedrijf mag de ‘Bedrijven Award’ in handen nemen. “Ik kan er nu al naar uit kijken!”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.