Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

“GOED” omgaan met dementie in Losser van start gegaan

20230620 Dementie losser 01
Beeld: Gemeente Losser

Trainingreeks “GOED” omgaan met dementie is in Losser van start gegaan.

Signalen als een meneer die niet meer weet hoe hij boeken bij de bibliotheek moet inleveren. Wat kun jij dan doen? Dat is één van de vragen die voorbijkomt tijdens de training “GOED” omgaan met dementie. Maandag vond de eerste training plaats voor gemeentemedewerkers van de gemeente Losser.

“Dementie is een ziekte waar bijna iedereen mee te maken krijgt. Daarom is het belangrijk dat we dementie herkennen en zo goed mogelijk weten wat we kunnen doen om iemand te helpen. Als medewerkers van de gemeente, winkels en verenigingen deze training volgen, zorgen we er samen voor dat mensen met dementie zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen”, aldus wethouder Marian Oosterbroek in Twente Wordt Wakker op Twente FM.

Dementievriendelijk

De gemeente Losser wil in 2024 het label ‘dementievriendelijke gemeente’ behalen. Dit label krijgen gemeenten die zich actief inzetten voor een dementievriendelijke samenleving. Om dat doel te bereiken heeft de lokale werkgroep een actieplan opgesteld. Eén van de acties uit dit plan is dat zoveel mogelijk verenigingen en bedrijven in onze gemeente de training “GOED” omgaan met dementie volgen.

icon_main_info_white_glyph

Lokale werkgroep dementievriendelijk

De lokale werkgroep dementievriendelijk bestaat uit medewerkers van Carintreggeland, Zorggroep Sint Maarten, Stichting Fundament Losser, Dementie Twente en de gemeente Losser. De gemeente werkt hierbij samen met de regionale afdeling van Alzheimer Nederland en het regionale netwerk dementie.

Online

De training is ook online te volgen via de website https://www.samendementievrien... en duurt een kwartier.

20230620 Dementie losser 02
Beeld: Gemeente Losser
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.