Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente maakt het karwei af en plaatst zich voor Europees voetbal

59772116 ORANGE PICTURES
FC Twente heeft de returnwedstrijd van de play-offs tegen Sparta met 1-0 gewonnen.
Beeld: Orange Pictures

FC Twente heeft de returnwedstrijd van de play-offs tegen Sparta met 1-0 gewonnen. Dat was voldoende na het gelijkspel (1-1) van afgelopen donderdag in Rotterdam. Komend seizoen gaat de club Europees voetbal spelen. Voor Wout Brama was dit zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal en voor Ramiz Zerrouki was het de laatste wedstrijd voor FC Twente. Zerrouki verkast naar Feyenoord.

Joshua Brenet

In een vol stadion behaalde FC Twente de overwinning dankzij een doelpunt van Joshua Brenet. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading onder de Twente-supporters enorm. Met deze overwinning heeft FC Twente zich geplaatst voor de tweede voorrondes van de UEFA Conference League.

Laatste wedstrijd Brama

Voor Wout Brama betekende dit zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal. De middenvelder beëindigde vanmiddag zijn voetbalcarrière. Hij stond vandaag in de basisopstelling vanwege de schorsing van Sadilek. Wout Brama heeft 400 wedstrijden voor FC Twente gespeeld, waaronder 66 Europese wedstrijden.

Ook Ron Jans vertrekt bij FC Twente. Jans was drie jaar lang coach van de club uit Enschede en daarmee was hij de langstzittende sinds Hans Meyer eind jaren negentig.

Loting

Op 21 juni zal FC Twente te horen krijgen tegen wie ze moeten spelen; dan vindt de loting plaats voor de Conference League. De tweede voorronde staat gepland op 27 juli en 3 augustus.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.