Verkeer
Stuur appje
Zoek

Younes Taha tekent vierjarig contract bij FC Twente

Contract younes taha jan streuer fc twente
Jan Streuer en Younes Taha zetten hun krabbel onder vierjarige contract.
Beeld: FC Twente

Younes Taha heeft getekend bij FC Twente. Dat maakte de club vrijdagavond bekend, nog geen anderhalf uur nadat bekend was geworden dat ook Youri Regeer de overstap van Ajax naar FC Twente maakt. De twintigjarige Taha komt over van PEC Zwolle.

'Mooie stap'

“Deze transfer is voor mij een heel mooie stap, een nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb”, vertelt middenvelder/aanvaller. Taha maakte al kennis met de Grolsch Veste: “Zondag was ik voor het eerst in De Grolsch Veste en ik was meteen om. Hier wil je toch voetballen?”

Belangrijke rol

Technisch directeur Jan Streuer is blij met de nieuwe aanwinst: “Younes is een jonge talentvolle speler waar we veel vertrouwen in hebben. We zijn blij dat hij voor FC Twente heeft gekozen.”

Taha promoveerde dit seizoen met PEC terug naar de Eredivisie. Hij scoorde veertien keer in drieëndertig wedstrijden. “Younes heeft afgelopen seizoen een belangrijk aandeel gehad in de promotie van PEC Zwolle en nu krijgt hij de kans om het bij ons in de Eredivisie te laten zien en door te groeien. Hij kan zeker nog stappen maken”, aldus Streuer.

icon_main_info_white_glyph

Younes Taha

Younes Taha (Amsterdam, 27 november 2002) promoveerde met PEC Zwolle naar de Eredivisie. Taha scoorde veertien keer in 33 duels voor de Zwollenaren. Daarvoor speelde Taha voor FC Volendam. Als jeugdspeler kwam hij uit voor De Volewijckers, DWS en VPV Purmersteijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.