Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ervaren jongeling Youri Regeer tekent vierjarig contract bij FC Twente

230609 Youri Regeer ORANGE PICTURES
Youri Regeer: “Ik hoop mij verder te ontwikkelen binnen deze prachtige club. Ik kan niet wachten om te beginnen aan het nieuwe seizoen."
Beeld: ORANGE PICTURES

Youri Regeer maakt komende zomer de overstap van Ajax naar FC Twente. De 19-jarige middenvelder/verdediger heeft een contract getekend tot medio 2027. De jeugdinternational doorliep diverse vertegenwoordigende elftallen van Oranje en speelde met Ajax zes wedstrijden in de Eredivisie. Een kleine honderd keer kwam hij met Jong Ajax in actie in de Eerste Divisie.

Mooie stap

“Ik ben ontzettend blij en trots met deze mooie stap in mijn carrière”, vertelt Youri Regeer. “Ik hoop mij verder te ontwikkelen binnen deze prachtige club. Ik kan niet wachten om te beginnen aan het nieuwe seizoen en veel stappen te maken op persoonlijk vlak en samen met het team.”

Technisch directeur Jan Streuer is al net zo blij met de komst van Regeer naar Enschede: “Youri is een groot talent en een vrij complete en multifunctionele speler.”

Debuut als 16-jarige

Regeer maakte in 2020 als 16-jarige zijn debuut voor Jong Ajax in de Eerste Divisie. Ondanks zijn leeftijd brengt de geboren Haarlemmer dus ook ervaring mee naar de Grolsch Veste. Streuer: “Youri speelt al enkele jaren op een goed niveau en is eraan toe om een nieuwe stap te maken.”

icon_main_info_white_glyph

Via Zandvoort en Den Haag naar Amsterdam

Youri Regeer (Haarlem, 18 augustus 2003) speelde in de jeugd van SV Zandvoort en Rijnsburgse Boys voordat hij in 2015 de overstap maakte naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Twee jaar later stapte Regeer over naar de jeugd van Ajax.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.