Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Wierden

Bijna 400 reacties voor 25 flexhuizen

Wierden20flexwoningen20snoekweg
Impressie van de flexwoningen aan de Snoekweg in Wierden.
Beeld: Twente FM

WIERDEN – Bijna 400 reacties kwamen binnen voor de 25 flexwoningen, die eind van dit jaar aan de Snoekweg in Wierden gebouwd worden. Het bouwrijp maken van het terrein is in september gestart.


“Momenteel wordt het Nuts tracé aangepast. Dit is het klaarmaken van de grond voor alle nutsvoorzieningen zoals riool, kabels en leidingen”, vertelt projectleider Roel Wagenmans van woningcorporatie Reggewoon.
De woningen, die gebouwd worden van verduurzaamd hout van Foreco uit Dalfsen, zijn inmiddels in productie. In de timmerhal worden de muren gemaakt en voorzien van vensters, deuren en ramen. De verschillende delen worden vanaf eind november, week 48, geplaatst en opgebouwd tot woningen. Voor de bouw is een relatief korte periode nodig.

Aan de Snoekweg komen 10 levensloopgeschikte woningen en 15 eengezinswoningen. De flexwoningen worden verhuurd.
Voor de 25 woningen meldden zich bijna 400 geïnteresseerden bij Reggewoon, waaronder 100 reacties van jongeren tot en met 29 jaar.
“Wij zijn nog druk bezig met de toewijzingen. Het is een arbeidsintensief traject dat veel tijd vergt, vooral het bellen van de kandidaten. Bijna alle huurders van Reggewoon die kandidaat zijn hebben nu een toewijzing gehad”, geeft Wagenmans aan.”Het wordt wel volgende week voordat alle woningen zijn aangeboden.”

Circulair en verplaatsbaar

De woningen die straks geplaatst worden zijn in de fabriek geproduceerd, ze zijn circulair en verplaatsbaar. Ze zijn niet gehoriger dan huizen met stenen muren, weet Wagenmans. “Ze voldoen aan het Bouwbesluit permanente bouw.” Wat de brandveiligheid betreft moeten de houten huizen aan dezelfde eisen voldoen als de reguliere nieuwbouw.
Reggewoon streeft ernaar om in februari 2023 de sleutels te overhandigen aan de huurders.

Het terrein waarop de huizen gebouwd worden mag door Reggewoon voor een periode van 25 jaar gebruikt worden. Maar de woningen zijn demonteerbaar en verplaatsbaar, de verschillende woningdelen kunnen opnieuw gebruikt worden.
Reggewoon is inmiddels in gesprek met de gemeenten Hellendoorn en Wierden over het plaatsen van meer flexwoningen. “Er zijn nog geen definitieve locaties. Voor nu lijkt dit een mooie oplossing voor het creëren van extra woonruimte, die ook nog flexibel is”, aldus Wagenmans.
De architect van deze woningen is LKSVDD architecten uit Enschede. De aannemer is Hodes Huisvesting uit Goor.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.