Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Gewonde bij zeer grote brand zorgcentrum Hellendoorn

20221113 hellendoorn
Gewonde bij zeer grote brand zorgcentrum Hellendoorn, complex ontruimd
Beeld: Twente FM

HELLENDOORN - Een brand zondagavond bij gezondheidszorg Kronnenzommer - Schuilenborgh aan de Sanatoriumlaan in Hellendoorn.


Er zijn meerdere brandweerwagens aanwezig om hulp te verlenen. De brandweer vraagt om uit de rook te blijven en de hulpdiensten ruimte te geven. De situatie in het woon/zorg complex is erg onoverzichtelijk. Een bewoner is gered en wordt vervoerd naar het ziekenhuis.

Het gehele complex is ontruimd. Alle bewoners worden op een veilige plek opgevangen. De brand brak rond half zeven vanavond uit. Omdat er veel hulpdiensten nodig zijn om alle bewoners uit het pand te krijgen en de vlammen te doven, is er opgeschaald naar zeer grote brand. Volgens een getuige komen er steeds meer medewerkers van het zorgcentrum naar de locatie om te helpen. Ook zou er een traumahelikopter onderweg zijn. Vanaf de buitenkant van het zorgcomplex is behalve rook niets te zien van de brand. Het is niet bekend waar in het gebouw de brand woedt.

Update: Het sein brandmeester is gegeven bij de brand in Hellendoorn. De bewoners worden door de zorgorganisatie op de locaties in Nijverdal en Wierden opgevangen. Een persoon is vervoerd naar het ziekenhuis in verband met rookinhalatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.