Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

'Het is meer dan je schoenen aantrekken en gaan hardlopen'

Domvedan20clinic
Joyce de Witte (links) en Pip Vloothuis
Beeld: Twente FM

REUTUM- Dit jaar wordt er een clinic georganiseerd voor mensen die willen deelnemen aan de Dom Verdan loop. Manon Frieling uit Reutum wilde altijd al graag meelopen, daarom kwam ze met het voorstel bij de organisatie om een clinic te starten.

''Het is meer dan je schoenen aantrekken en gaan lopen'', zegt Ilse Ter Haar, voorzitter van de Dom Verdan Loop. ''Bij de clinic wordt er gelet op techniek, houding, ademhaling en het tempo.'' De trainingen worden georganiseerd door stichting Dom Verdan Loop. Joyce de Witte en Pip Vloothuis verzorgen de trainingen.

De clinic is bedoeld voor mensen die willen beginnen met hardlopen of het lopen weer willen oppakken. Op deze manier is het makkelijker om te starten met hardlopen. In juni vindt de jaarlijkse hardloopwedstrijd plaats.

In totaal wordt er 30 keer getraind. Elke dinsdag van 19.30 tot 20.30 uur en elke vrijdag van 9.30 tot 10.30 uur. ''Als je beide dagen niet kan is er ook een trainingsschema, op deze manier kun je toch nog trainen'', zegt Ilse.

https://www.domverdan.nl/nieuws/

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.