Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Tubbergen gooit het centrum om 

Tubbergen oude raadhuis
Tubbergen t Oale Roadhoes
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - ''We hadden plannen voor een nieuw gemeentehuis, daar waren de meningen over verdeeld'', vertelt Hilde Berning, wethouder Tubbergen. Aan de hand daarvan is er een idee ontstaan om het breder aan te pakken, het centrum.

Er is een bestuursopdracht opgezet door het college, hierin werd gezegd dat er niet alleen naar het gemeentehuis moest gekeken, het centrum moet er ook bij betrokken worden.

Verplaatsing

Het gemeentehuis wordt verplaatst van het Raadhuisplein naar de Verdegaalhal. Op de locatie van het Raadhuisplein wordt ruimte worden gemaakt voor horeca. Er zal plek komen voor een tweede supermarkt. Op de Julianastraat wordt plaats gemaakt voor grondgebondenwoningen. ''Dit zijn appartementen op de begane grond'', aldus de wethouder.

Groot project

De commissievergadering is 4 april. De raadsvergadering, waar het besluit wordt genomen staat op 18 april gepland. ''Ik kan me niet herinneren dat we ooit zo groot participatietraject hebben gelopen als nu'', zegt Hilde Berning.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.