Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Vijfdaags paardenconcours in Tubbergen 

Paardenbeugel
Paardenbeugel
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - ''Het gaat weer gebeuren, vijf dagen lang concours. Voor de eerste keer op een nieuwe plek'', zegt Jos Brinkman, voorzitter van het Twentse Ros. Dit jaar is het concours bij BWG Stables in Tubbergen. Het evenement is van woensdag 12 april tot en met zondag 16 april.

''We hebben enorm veel inschrijvingen, het weer moet nog meezitten. Voor de rest komt alles goed'', zegt Brinkman. ''We zijn dit jaar voor het eerst in Tubbergen op het terrein.'' Eerder was het concours aan de Zenderseweg in Albergen. De afgelopen jaren was het een vierdaags evenement, door vele inschrijvingen zijn er dit jaar vijf dagen van gemaakt.

Animo

Voor het sportevenement heeft de organisatie vijfhonderd ruiters moeten teleurstellen. ''Het is ongelofelijk'', aldus Brinkman. De ruiters komen vanuit heel Nederland naar Tubbergen. Er zijn veel bekende ruiters aanwezig op het sportevenement: Marc Houtzager, Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder en meer.

''Iedereen is welkom'', zegt Brinkman.

Het evenement is op alle dagen gratis toegankelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.