Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

KIJK TERUG: St. Alphonsusschool feest erop los tijdens Koningsspelen  

20232104 Mariaparochie Koningspelen Alphonsus
Alleen maar blije gezichten tijdens de Koningsspelen in Mariaparochie
Beeld: Twente FM

MARIAPAROCHIE – De jaarlijkse Koningsspelen zijn weer van start. Bij de St. Alphonsusschool in Mariaparochie is de feestelijke dag gestart met het Koningsontbijt. Later werd er gedanst op 'ZiggZagg'. Het nummer van de Koningsspelen 2023 van Kinderen voor Kinderen. ''Iedereen heeft het goed naar zijn zin'', zegt Rachel Bargeman, leerkracht op de St Alphonsusschool.

Een Oranjefeest waar bijna 1,3 miljoen kinderen van 6.000 basisscholen aan meedoen. Deze dag vindt traditietrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag. ''Het is leuk voor de kinderen om een andere dag als normaal te hebben'', zegt juf Rachel. Deze dag is bedoeld om kinderen te laten bewegen en gezond te laten leven. ''Voetbal vind ik het leukste van vandaag'', zegt Bob, leerling van St. Alphonsusschool. Sport en spel staat vandaag centraal. In samenwerking met het ROC van Twente organiseert de school deze dag met studenten van de opleiding sport en bewegen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.