Verkeer
Stuur appje
Zoek

Tien podia, 21 acts en 46 optredens: zaterdag All Mellow Straatmuziekfestival in Almelo

Aanstaande zaterdag is de dertiende editie van het All Mellow Straatmuziekfestival. Door de hele binnenstad van Almelo zijn verschillende podia verspreid waarop akoestische optredens worden gegeven op straat. De organisatie van het festival, podium Paco Plumtrek, wil met het festival muzikanten met speciale kwaliteiten samenbrengen om een intieme en gezellige sfeer op straat te creëren. "Ik ben een ambassadeur van de straatmuziek", zegt organisator Henk Lammers bij 1Twente Vandaag.

Lammers zegt dat dit het grootste straatmuziekfestival van Nederland is. Het festival geeft een podium aan 21 acts die in totaal 46 keer optreden. Daarbij is het helemaal gratis te bezoeken. Naast nieuwe en opkomende muzikale gezelschappen, zullen ook bands die al langer meedraaien optreden zoals het Stroatensemble en Balkanova Orchestra. De laatstgenoemde sluit het festival af.

Mochten mensen zich afvragen waar de naam 'All Mellow' vandaan komt, dan heeft Lammers het antwoord: "Jaren geleden kreeg ik een brief van een vriend uit Engeland en in plaats van ‘Almelo’ schreef hij ‘All Mellow’ op de envelop. De brief kwam wel aan en de naam hebben we erin gehouden."

Bijzondere activiteit

Vanaf 12.00 uur tot en met 17.30 zijn er optredens te vinden door het hele centrum van Almelo en in de avond zijn er optredens op het Amaliaplain tot 22.00 uur. Lammers zegt dat deze editie een bijzondere activiteit heeft speciaal voor kinderen: het tijgerorkest. Kinderen kunnen met het orkest meedoen tussen 15.00 en 16.00 uur bij de Doopsgezinde Kerk. Rond de fontein in de Grotestraat Noord is er een festivalmarkt. Bekijk het volledige programma via de website van Paco Plumtrek.

Paco Plumtrek

Het festival wordt georganiseerd door Paco Plumtrek, een podium dat al bijna twintig jaar kleine, akoestische optredens organiseert in Almelo. Het is begonnen als atelier, maar als snel bouwde Lammers een eigen podium erbij. Sindsdien worden er twee tot drie concerten per maand gegeven en dan komen er vooral buitenlandse bands van hoog niveau. Twee jaar lang zat het podium aan de Grotestraat, maar Paco Plumtrek moet het pand in mei noodgedwongen verlaten. Een nieuwe locatie is er vooralsnog niet.

20230517 Still henk lammers
Lees ook
Podium Paco Plumtrek moet pand binnenstad Almelo deze maand verlaten, nieuw onderkomen nog onzeker
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.