Verkeer
Stuur appje
Zoek

Muzikale leerlingen van Podiumacademie Twente boeken zichzelf voor minitournee

Wat is er voor een beginnend artiest mooier dan zelf optreden met eigen nummers op een zelf geboekte locatie? Tatum Vetketel en Loraine Koelen zouden het niet weten. De twee meiden zitten in het tweede jaar van de afstudeerrichting Muzikant aan de Podiumacademie Twente en gaan met in totaal zes acts op tournee door Nederland. Te beginnen vanavond in Enschede. Tatum en Loraine gaven alvast een voorproefje bij 1Twente Vandaag.

Rock-'n-roll, soul, indie, metal. Deels eigen nummer, deels covers. Het komt allemaal voorbij tijdens de minitournee die de zes acts laat optreden in achtereenvolgens Enschede (ArtEZ), Hengelo (Metropool), Zutphen en Amsterdam. Het is een jaarlijkse schoolopdracht voor deze ROC van Twente-leerlingen, maar het is ook een droom die uitkomt. Tatum Vetketel uit Bornerbroek speelt bas in All Out (pop/rock) en Inbetween (soul/ballads): "We kregen de uitdagende opdracht om op tour te gaan met de hele klas en daarbij zelf alles te regelen. Van de setlists tot de locaties en van de financiën tot de techniek. Er komt heel veel bij kijken!"

“We trappen af op het ArtEZ in Enschede. Dat is echt een droomlocatie voor ons. Velen van ons willen hierna ook naar het ArtEZ Conservatorium, dus dit is een mooi voorproefje.”

Thuiswedstrijd

Loraine Koelen uit Nijverdal is zangeres in All Out en Inbetween: "We trappen deze week af op het ArtEZ in Enschede. Dat is echt een droomlocatie voor ons. Velen van ons willen hierna ook naar het ArtEZ Conservatorium, dus dit is een mooi voorproefje. Daarna volgt op woensdag 7 juni Metropool in Hengelo. Dat is echt een thuiswedstrijd voor ons. Daar spelen we regelmatig en we komen er graag."

icon_main_info_white_glyph

Meer weten?

Weten waar en wanneer de zes acts te bekijken zijn? Ga naar het Instagramaccount 'Podium Academie On Tour'. Daar vind je ook mogelijkheden om de tournee te sponsoren.

Oude gymzaal

De twee andere speelplekken liggen niet om de hoek: Zutphen (7 juli) en Amsterdam (13 juli). "Twee supermooie locaties. De zaal in Amsterdam was vroeger een oude gymzaal. Aan de vloer kan je dat nog zien. Het is omgebouwd naar een plek voor evenementen voor jongeren", aldus Tatum.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.