Verkeer
Stuur appje
Zoek

FBK Games Hengelo past programma aan voor veelvraat Sifan Hassan: wedstrijd wordt tweedaags

230522 sifan hassan FOTO FBK GAMES
Sifan Hassan: "Ik ben dankbaar dat de organisatie het voor mij mogelijk heeft gemaakt dat ik nu op zaterdagavond een 10.000 meter kan lopen en op zondagmiddag in een vol stadion een 1.500 meter."
Beeld: FBK Games

Na een jaar afwezigheid keert Sifan Hassan dit jaar terug op de FBK Games in Hengelo. Om over twee weken zowel de 1.500 meter als de 10.000 meter te kunnen lopen, maakt de organisatie er speciaal voor haar een tweedaags evenement van. Meeting director Ellen van Langen: "Dat was een grote wens van Sifan en daar komen wij graag aan tegemoet."

'Mogelijk geen entree'

Speciaal voor Hassan heeft de organisatie van de FBK Games namelijk de 10 kilometer uit het reguliere programma van de zondag gehaald. Het wordt nu een apart evenement op de zaterdagavond. Normaliter is de FBK Games een eendaags evenement. Directeur Hans Kloosterman laat weten dat mensen die race op zaterdagavond gratis kunnen meemaken: "Iedereen kan vanaf 19.30 naar binnen. De race begint om 20.30 uur."

Hasan loopt vervolgens op zondagmiddag 4 juni de 1500 meter in het hoofdprogramma. Het wordt haar eerste baanwedstrijd dit seizoen na haar verpletterende debuut in april op de marathon in Londen. Die won ze in een toptijd van 2.18.33, goed voor een Nederlands record.

“Na de London Marathon was het natuurlijk afwachten hoe mijn lijf zou herstellen”

London Marathon

Hassan: “Ik heb heel veel zin in het baanseizoen. Na de London Marathon was het natuurlijk afwachten hoe mijn lijf zou herstellen en zou reageren op de baantrainingen. Ik wil graag een 10.000 meter lopen om te kijken hoe ik ervoor sta. Ik ben dankbaar dat de organisatie het voor mij mogelijk heeft gemaakt dat ik nu op zaterdagavond een 10.000 meter kan lopen en op zondagmiddag in een vol stadion een 1.500 meter. Ik train veel in het buitenland en het is voor mij daarom extra bijzonder om in Nederland voor eigen publiek te lopen.”

Ervaringsdeskundige

Wat betreft het combineren van meerdere langeafstandswedstrijden in een beperkt tijdsbestek is Hassan een ware ervaringsdeskundige, want eerder combineerde ze tijdens de wereldkampioenschappen van 2019 en de Spelen in 2021 al onmogelijk geachte combinaties van 1500, 5000 en/of 10.000 meter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.