Verkeer
Stuur appje
Zoek

Heracles Almelo keert met kampioenschap terug in de eredivisie

59414653 ORANGE PICTURES
Publieklieveling Samuel Armenteros scoorde het eerste doelpunt tegen Jong Ajax.
Beeld: Orange Pictures

Het feest kan niet op bij voetbalminnend Almelo. Nadat Heracles Almelo zich enkele weken geleden al verzekerde van promotie naar de eredivisie, sleepte de ploeg vrijdagavond ook nog eens het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie in de wacht. Een 2-0 overwinning op Jong Ajax bleek genoeg om de koppositie te behouden.

Na het laatste fluitsignaal konden de fans van Heracles Almelo zich vrijdagavond niet meer bedwingen. Een heuse veldbestorming volgde op Erve Asito. Na de deceptie van vorig seizoen, toen Heracles Almelo – ook in eigen huis – op de laatste speeldag degradeerde uit de eredivisie, is er dus weer genoeg te vieren.

Beter doelsaldo

Hoewel Heracles Almelo al het hele seizoen een dominante factor is in de Keuken Kampioen Divisie, zag het er na de winterstop lange tijd naar uit dat het kampioenschap naar concurrent PEC Zwolle zou gaan. Omdat zowel de eerste als de tweede plaats recht geven op promotie, was een terugkeer naar de eredivisie voor beide Overijsselse ploegen al enkele weken een feit.

20230429 Heracles TV huldiging Still003
Lees ook
Nog éven nagenieten: Heracles Almelo na slechts één jaar Keuken Kampioen divisie alweer terug in de Eredivisie

In april en begin mei morste PEC Zwolle echter belangrijke punten tegen FC Eindhoven, Almere City en Jong PSV. Zo kwam het kampioenschap van de zwartwitten uit Almelo ineens binnen handbereik. Voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd stonden beide clubs op 82 punten, maar met een doelsaldo in het voordeel van Heracles. De 2-3 overwinning van PEC uit bij Helmond Sport was niet genoeg om de koppositie – en dus het kampioenschap – over te nemen.

Huldiging

Om het kampioenschap van Heracles Almelo te vieren, wordt de ploeg van trainer John Lammers aankomende zondag gehuldigd. Rond 15.00 uur zullen de spelers en de staf op een platte kar vanaf het stadion naar de binnenstad rijden. Daarna volgt vanaf 16.30 uur de huldiging op het Marktplein.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.