Verkeer
Stuur appje
Zoek

Geen verder onderzoek steekaanval op Enschedese YouTuber tijdens uitgaan: 'Enorm pijnlijke conclusie'

20230304 Dennis Schouten gestoken
Beeld: Instagram Dennis Schouten

Het onderzoek naar een steekincident in uitgaansgelegenheid Aspen Valley, waarbij de bekende Enschedeër Dennis Schouten het slachtoffer was, is gestaakt. Er zal dus geen verdachte worden aangehouden. Dat meldt de YouTuber via zijn eigen social mediakanalen. Schouten werd in de nacht van 3 op 4 maart in zijn gezicht gestoken toen hij in de club aan de Oude Markt met een vriend een praatje maakte aan de bar.

Een litteken op zijn wang, vlak onder het oog, is wat de Enschedeër heeft overgehouden aan de aanval. Waarom hij werd gestoken is niet bekend. Wel legt Schouten in zijn wekelijkse YouTube-programma met Jan Roos, Roddelpraat, uit dat hij inmiddels weet wie de dader is. Er zou een anonieme getuige zijn geweest, maar volgens Schouten hebben de politie en officier van justitie desondanks geen verdere actie ondernomen.

20230304 Dennis Schouten gestoken
Lees ook
YouTuber Dennis Schouten in het gezicht gestoken tijdens uitgaan in Enschede

'Staat niet op beeld'

"Ze hebben niemand kunnen arresteren, zelfs geen verdachte in beeld kunnen brengen. Een enorm pijnlijke conclusie voor mij", aldus Schouten via social media. Het verbaast hem dat er geen camerabeelden zijn opgevraagd. "De politie heeft weer een onderzoek afgerond en ik kan achter mijn schouder blijven kijken."

1Twente heeft de politie om een reactie gevraagd. Een woordvoerder bevestigt dat het onderzoek naar de zware mishandeling in Aspen Valley 'vooralsnog' stilligt, maar dat dat kan veranderen als er nieuwe informatie binnenkomt. Volgens een woordvoerder is er onvoldoende opsporingsindicatie om een verdachte aan te houden. "We hebben met een flink aantal getuigen gesproken", vertelt een politiewoordvoerder. "En we hebben ook camerabeelden bekeken, maar het incident zelf is daar niet op te zien."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.