Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bijzondere oproep: Crematoria Twente zoekt figuranten voor nep-uitvaarten

20230516 kist bij Crematoria Twente foto 1Twente still uit video
Beeld: 1Twente

Een bijzondere oproep van Crematoria Twente dinsdag. De organisatie zoekt figuranten die willen deelnemen aan een in scène gezette nep-uitvaart. Het ‘toneelstuk’ is nodig om foto’s te kunnen maken die representatief zijn voor het werk van de crematoria. Op alle vier locaties in de regio (Enschede, Almelo, Oldenzaal en Borne) zijn acteurs nodig.

“Nu zijn het veelal lege aula’s en gastenkamers die je ziet wanneer je de website bekijkt van het Crematoria Twente”, schrijft de organisatie. “Ze geven vaak niet juiste uitstraling.” Met het fotoproject moet daar nu verandering in komen.

Verschillende soorten

De bedoeling is om op elke locatie een ander soort plechtigheid te houden en dus fictieve uitvaarten in scène te zetten. “Van traditioneel tot informeel, van een jong overledene naar een ouder iemand, van koffie tot een borrel.” Daarvan worden foto's gemaakt die het crematorium gebruikt als beeldmateriaal voor de website en voor social media.

“Een unieke mogelijkheid om aan te sluiten bij dit bijzondere project”

Figuranten gezocht

Om de nep-uitvaarten tot uitvoering te brengen zijn er veel figuranten nodig die de uitvaart van begint tot eind willen bijwonen, aldus Crematoria Twente. “Een unieke mogelijkheid om aan te sluiten bij dit bijzondere project. Oud of jong, iedereen is welkom.”

Eén ding is wel echt: de nazit. Maar voordat dat zover is, zijn de figuranten naar verwachting een dagdeel bij de fictieve uitvaart nodig om de beelden te kunnen maken. Vooraf wordt informatie gegeven over wat men kan verwachten. En om meteen maar een prangende vraag te beantwoorden: er liggen geen figuranten in de kist.

Data

Op zaterdagmiddag 3 juni kunnen er mensen worden gebruikt in Oldenzaal, op zaterdagochtend 1 juli in Enschede en op zondagochtend 9 juli in Borne. In het najaar van 2023 is Almelo aan de beurt, maar een exacte datum daarvan is nog niet bekend.

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden of vragen

Aanmeldingen voor of vragen over het fotoproject kunnen tot 31 mei 2023 worden gestuurd naar [email protected] ter attentie van Marriët de Beer. “Graag bij het aanmelden een voorkeursdag of de totale beschikbaarheid vermelden en een recente foto meesturen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.