Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wesselerbrink in Enschede viert wijkfeest groter dan ooit: ‘Ook voor mensen met kleine beurs’

Schapen scheren, graffiti spuiten, meezingen met een zeemanskoor of shoppen op de kleedjesmarkt: zaterdag kon het allemaal in een zonovergoten Wesselerbrinkpark in Enschede. De wijkraad trakteerde bewoners op een groot feest. “Na corona wilden we dit graag doen, ook voor mensen met een smalle beurs.”

“Dat betekent: geen entree en alle activiteiten gratis.” Kitty Veenstra van de wijkraad Wesselerbrink durft niet te schatten hoeveel mensen er zijn geweest. “Duizend? Tweeduizend?”

Groter dan ooit

Feit is dat overal rond stadsboerderij De Wesseler en het naastgelegen park kinderen, ouderen, gezinnen en setjes van allerlei achtergronden lopen of op het gras zitten. Of dansen, zoals Marion en Michiel. “Echt een mooi evenement”, zegt hij als muziekduo The Flageolettes net een nummer van hitmusical Grease heeft gespeeld. “Ik denk dat ik hier wel jaarlijks ga komen.”

20230513 Michiel en Marion bij wijkfeest Wesselerbrink
Michiel en Marion dansen op muziek van The Flageolettes
Beeld: 1Twente

Of het elk jaar gaat gebeuren is nog maar de vraag. “En die wordt vaker gesteld”, zegt Veenstra. Eerder waren er ook wel wijkfeesten, maar die hadden minder activiteiten dan deze. “Ook de winkeliers van het Winkelcentrum Zuid zijn enthousiast.” Maar of het lukt om het op deze schaal te blijven houden? “Even kijken of we uitkomen met onze centjes.”

Kabouterbos

Wat in ieder geval blijft is het nieuwe kabouterbos, dat deze zaterdagochtend werd geopend door burgemeester Roelof Bleker. Bezoekers lopen een route langs kleine vitrines met figuurtjes erin. “Ze krijgen een buul (Twents voor zak, red.) met een boekje en spelletjes”, legt wijkraadslid Agnes van Baal uit. “Bij elke kabouter hoort een verhaal en een opdracht.”

20230513 kabouter bij wijkfeest Wesselerbrink
Het kabouterbos telt elf vitrines met kleine poppetjes erin
Beeld: 1Twente

Even was er angst, toen begin deze week de eerste opgehangen vitrine kapot werd aangetroffen de volgende ochtend. “Toen was ik bang, want de poppetjes zijn gemaakt van keramiek en we zijn er echt maanden mee bezig geweest.” Maar al snel was er een oplossing, in de vorm van een hek om de route. “Nu is het ’s nachts dicht. En overdag open.”

‘De namen van mijn broertje en zusje’

Kinderen kunnen hun hart ophalen deze dag. Er kan geschminkt worden en er zijn springkussens, maar ook meer urban-activiteiten zoals dj- en graffitiworkshops. “Ik maak iets voor mijn gezin”, zegt een jongen met een verfspuit in zijn hand. Hij is bezig met de achtergrond, in strak roze. Wat daar straks bovenop komt? “De namen van mijn broertje en zusje.”

20230513 graffitispuiter bij wijkfeest Wesselerbrink
'Ik maak iets voor mijn gezin'
Beeld: 1Twente

Bij ‘de hoge bult’ in het park staat een groot podium. Wisselend komen daar artiesten voorbij, zoals shantykoor Wrakhout. Het publiek staat hardop mee te brullen. “Geweldig, echt heel leuk”, zegt een van de luisteraars over het evenement. “Goed opgezet, voor kinderen en volwassenen. Echt geweldig.”

The Voice Senior-winnaar Henny Thijssen sluit er de dag af. “Ik had gehoopt dat het heel anders zou gaan”, klinkt vanaf de bühne de hit die hij ooit schreef voor Tino Martin. Daarmee zal hij waarschijnlijk op iets anders doelen dan het feestje in de Wesselerbrink, want dat lijkt meer dan geslaagd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.