Hengelo

Luxe appartementen, maisonnettes en penthouses in De Bataafse Kamp

De gemeente Hengelo heeft een koper gevonden voor het Bataafse Kamp.

417415 Bataafse Kamp1

Het plan Bataafse+ van bouwcombinatie Nijhuis Bouw B.V. â HK2 is de winnaar van de gunningsprocedure geworden. Het voormalige schoolgebouw wordt verbouwd tot wooncomplex met 38 woningen in het hogere segment, waaronder loftwoningen, maisonnettes, appartementen en penthouses.

Ook krijgt het park een flinke opknapbeurt en wordt compleet heringericht. Op meerdere plekken komen kleurrijke vlakken met natuurlijke beplanting. Ook het waterorgel krijgt een plek in de vijver. De huidige kunstwerken worden opgeknapt en komen weer terug in het park. Mogelijk wordt het aantal kunstwerken uitgebreid. De verbouwing van de gehele Bataafse Kamp gaat zo'n 15 miljoen euro kosten.

Met 38 woningen is het complex compleet gevuld: ongeveer één wooneenheid per klaslokaal. Het gaat om grote luxe woningen, maar prijzen worden nog niet genoemd door de vertegenwoordigers van Nijhuis Bouw-HK2, dat ook de metamorfose van kantoor- naar wooncomplex Drienerstaete in Groot Driene realiseerde.

Volgend jaar begint de verkoop van de woningen van Bataafse+, zo is de verwachting. De start van de verbouwing is afhankelijk van de bestemmingsplanprocedure. De oude sfeer van de school blijft zoveel mogelijk gehandhaafd, zegt Hans Kloosterman van de bouwcombinatie. âZo blijven de trappenhuizen bewaard evenals de hele structuur van het gebouw. Je kunt straks de oude school nog voelen.â Aan de kant van de Drienerstraat komt nog een onderdoorgang naar het park. In afwachting van de definitieve koopovereenkomst kunnen de kunstenaars, die lokalen huren in het schoolcomplex, daar nog even blijven zitten.

Wethouder Gerard Gerrits is blij met de deal: âHet nieuwe wooncomplex is een enorme toegevoegde waarde voor het centrum, en dan vooral het park.â Het park blijft overigens eigendom van de gemeente. Er waren uiteindelijk nog vijf kandidaten in de race voor de verbouwing van de Bataafse Kamp, de keuze viel unaniem op Nijhuis Bouw-HK2. Gerrits: âDe prijs telde voor 40 procent mee, de kwaliteit van het plan voor 60 procent.â Daarbij speelde onder meer de cultuur-historische waarde een rol.

De website is inmiddels in de lucht: woneninbataafsekamp.nl. Ook op Facebook.

(Foto's: gemeente Hengelo)