Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo trekt 3,7 miljoen euro uit voor herinrichting Burgemeester Jansenplein

420509 Lange Wemen Hengelo

De gemeente Hengelo trekt 3,7 miljoen euro uit voor de herinrichting van het Burgemeester Jansenplein en de ruimte rondom het stadhuis en stadskantoor.

Rondom stadhuis en stadskantoor komt meer groen. Er komen meerdere plantvakken met bloemen, struiken en bomen die het hele jaar door kleur geven, net zoals de aangelegde kerktuin voor de Lambertusbasiliek. Bij deze vakken komen ook bankjes. Het Burgemeester Jansenplein krijgt daarmee dezelfde uitstraling als de Enschedesestraat met cortenstalen goten en elementen verwerkt.

Het plein moet het evenementenplein van Hengelo worden, waar in de toekomst ook een nieuwe horecawand moet verrijzen. Herinrichting van het Burgemeester Jansenplein en omgeving komt voort uit de aanpak zoals aangekondigd in het Actieplan uit 2017. De inrichting van de openbare ruimte en het parkeerterrein maken mede deel uit van het project Lange Wemen.

Deze week werd bekend dat de plannen voor het marktplein van tafel zijn. De realisatie van het veelbesproken Hijschgebouw gaat niet door. De kosten zijn enkele tonnen hoger, dan het bedrag dat beschikbaar is, blijkt uit doorberekening. Het college heeft besloten ook geen extra geld beschikbaar te stellen voor de bouw van de markthal. De doorontwikkeling van het marktplein stagneert daardoor. Op z'n vroegst ligt er begin 2020 een nieuw plan op tafel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.