Verkeer
Stuur appje
Zoek

Leo Janssen: "Gelijk speelveld voor horeca op marktplein"

462570 leo janssen 2020 08 29 003928 1
Beeld: 1Twente

Op 1 juli neemt de gemeenteraad definitief een besluit over de kaders om tot herinrichting van het marktplein te komen. Onafhankelijk raadslid Leo Janssen denkt dat invulling van het marktplein alleen succesvol kan worden en reuring kan brengen als de horeca en de eventuele evenementen op het plein dezelfde voorwaarden krijgen als nu voor het horecaplein en evenementenplein rondom het Burgemeester Jansenplein gelden.

Als het aan het college van B en W ligt, dan is horeca op het marktplein straks alleen winkel ondersteunend en moeten openingstijden zich hieraan conformeren. Dat betekent dat horeca op het marktplein in principe tot 22:00 open mag zijn. Janssen vindt dat veel te beperkt en zal volgende week een amendement indienen tijdens de raadsvergadering om het voorstel voor de kaders en voorbereidingskrediet proces Marktplein op een aantal punten te wijzigen.

Leo Janssen vond eind vorig jaar - bij zijn terugkeer in de gemeenteraad - al dat er horeca rondom het marktplein moet komen. "Dat ligt me na aan het hart. Er moet meer reuring komen op het marktplein."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.