Verkeer
Stuur appje
Zoek

Straatroof bij Enschedese fietstunnel, politie zoekt getuigen

20230417 Fietstunnel Sparrendaal Enschede Foto  1Twente Henk ten Harkel
Fietstunnel Sparrendaal
Beeld: 1Twente / Henk ten Harkel

Een 26-jarige Enschedeër is zondagavond beroofd van enkele persoonlijke spullen. Dat gebeurde nabij het fietstunneltje ter hoogte van het Sparrendaal in Boswinkel. De politie vraagt om hulp bij het opsporen van de verdachten.

De beroving gebeurde rond half elf 's avonds. Twee verdachten dwongen het slachtoffer onder bedreiging om zijn spullen af te staan.

Getuigenoproep

Politie Enschede vraagt om hulp bij de zoektocht naar de twee overvallers. De eerste verdachte is ongeveer 1.85 meter lang, heeft een slank postuur, droeg donkere kleding en een bivakmuts. Hij sprak met een buitenlands accent.

De tweede verdachte is ongeveer 1.70 meter lang en droeg ook donkere kleding en een bivakmuts. Mensen met informatie over deze straatroof kunnen zich melden via 0900 8844 onder vermelding van BVH 2023167487 of via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Onveilige tunnels

De fietstunnels in Enschede-Zuid worden al enkele jaren als onveilig beschouwd door de bewoners. Vorig jaar is er een pilot gestart met cameratoezicht via een speciale app waarmee passanten uitdrukkelijk toestemming kunnen geven om gefilmd te worden.

Eerder werden ook al extra beveiligers ingehuurd in de donkere maanden en werd de verlichting bij de tunnels aangepast.

Fietstunnel boswinkel screenshotrepo
Lees ook
Camera-app fietstunnels Enschede-Zuid bereikt nieuwe testfase, zekerheid ontbreekt nog
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.