Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeentesecretaris Almelo vertrekt: ‘Dit is het juiste moment om afscheid te nemen’

Gemeentesecretaris Van Ardenne 1
Gemeentesecretaris Frederik van Ardenne stopt per september
Beeld: Gemeente Almelo

De gemeentesecretaris Frederik van Ardenne stopt dit jaar bij de gemeente Almelo. Dat laat de gemeente weten via een persbericht. Sinds 2016 was hij in dienst. “Ik vertrek met een goed gevoel”, aldus de gemeentesecretaris.

Volgens Van Ardenne staat er nu een stevig fundament en is de tijd aangebroken om dit samen verder uit te bouwen. “Voor mij is dit daarom het juiste moment om afscheid te nemen, zodat de gemeente Almelo op zoek kan naar een opvolger”, aldus Van Ardenne. De gemeentesecretaris vervult zijn functie nog tot september.

LinkedIn

Op het social media platform LinkedIn legt de gemeentesecretaris een verklaring af: “De afgelopen 7 jaar zijn voor mij voorbijgevlogen en ik heb met veel plezier leiding mogen geven aan een hele mooie club mensen die zich met veel enthousiasme en passie inzet voor Almelo. Ik vertrek met een goed gevoel”. Na zijn tijd als gemeentesecretaris, gaat Van Ardenne verder als interim-manager. Het is onduidelijk waar hij aan de slag gaat.

icon_main_info_white_glyph

Gemeentesecretaris

De gemeentesecretaris is de eerste adviseur van het college van burgemeesters en wethouders. De gemeentesecretaris is ook hoofd van de ambtelijke organisatie en wordt ook wel de algemeen directeur genoemd. Hij is de schakel tussen het college van B en W en de ambtenaren.

Financieel toezicht

De gemeente laat weten dat Van Ardenne een belangrijke bijdrage leverde aan het in balans brengen van de inkomsten en uitgaven van de gemeente. Het financieel toezicht van de provincie kon daardoor worden opgeheven. "Hij heeft de organisatie in staat gesteld de ambities van Almelo te realiseren. We hebben als college met heel veel plezier met Frederik samengewerkt en zullen zijn inzichten en humor enorm gaan missen", zegt burgemeester Gerritsen.

Geen reactie

De komende tijd zal de gemeente bezig gaan met het uitzetten van de vacature die in september gevuld moet worden. 1Twente heeft om een aanvullende reactie gevraagd bij Van Ardenne, maar volgens een woordvoerder gaat er geen reactie komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.