Binnenstad Hengelo

Wethouder Bas van Wakeren: "Nu de kans om mee te denken over het marktplein"

Het was een veelbewogen jaar voor Bas van Wakeren. De Hengelose wethouder wilde vorig jaar werk maken van de herinrichting van het marktplein, maar zag in juni een ambitieus plan voor een markthal sneuvelen. Het plan bleek te duur.

Ruim een jaar later wil de wethouder niet teveel meer achterom kijken, maar vooruit kijken en een nieuw plan realiseren dat gedragen wordt door de inwoners van de stad. "We hebben nu met z'n allen de kans om een nieuwe invulling te geven aan het marktplein. Ik roep daarom alle inwoners en ondernemers op - en iedereen die dat wil - om met nieuwe ideeën te komen."

463448 Van wakeren FB00 01 27 13 Still003
Wethouder Bas van Wakeren: "Nu de kans om mee te denken over het marktplein" © 1Twente

Herkenbaar marktplein

Van Wakeren is van mening dat het marktplein echt een plein moet zijn waarin de Hengeloër zich herkent. "Kleine evenementen moeten hier plaatsvinden. Het moet een ontmoetingsruimte en een gezellige plek zijn om te komen. Het is een plein van alle inwoners, een plein waar veel straten samen komen, het centrum van de stad en dus belangrijk dat de Hengelose samenleving kan meedenken en meebeslissen."

Binnen de kaders

De wethouder wil ervoor waken dat het nieuwe plan straks weer buiten de kaders valt die de gemeenteraad heeft vastgesteld. Het laatste woord is straks aan de gemeenteraadsleden van de stad. In november moet het plan er liggen, dan kan de gemeenteraad het finale oordeel geven. Als die een go geeft, dan kan begin volgend jaar begonnen worden met de fysieke invulling van het marktplein.

Ideeën ophalen

De komende drie maanden worden ideeën bij inwoners van de stad opgehaald via allerlei kanalen. In september gaan groepen inwoners en ondernemers samen met elkaar ontwerpen maken uit alle input die is gegeven. Dat moet vier mogelijke scenario's opleveren die uiteindelijk door een architect worden vertaald naar één definitief ontwerp.