Hengelo

VIDEO | Gok van Erik de Velde pakt goed uit

Nieuwe eigenaar Erik de Velde heeft zijn Kaldivestiging aan de Wemenstraat 12 een nieuwe look gegeven. Best riskant, zo middenin de coronamaanden. Maar het pakte wonderwel goed uit.

463715 kaldi
Twee natgeregende dames uit Den Haag strijken neer bij Kaldi voor een latte macchiato met een dubbel shotje. Ze staan met een waterdichte tent op een camping bij Beuningen, maar hebben het Hengelose koffietentje toch weten te vinden: "Het ziet er kleinschalig uit en je hebt echt wel het idee dat je hier een lekkere kop koffie kunt komen drinken."

Nieuwe eigenaar Erik de Velde heeft zijn zaak een industriële look gegeven en dat middenin coronatijd. Die durft. "Ik heb me inderdaad wel afgevraagd wat mij dit nu zou gaan brengen, maar ik heb toch besloten om er echt 'mijn' winkel van te maken en had er vertrouwen in dat ik hier wel mijn inkomen uit kon halen. En achteraf heeft het goed uitgepakt, want ondanks dat de klanten de eerste tijd niet binnen mochten zitten, liep de 'coffee & tea to go' als een trein. Veel klanten moesten thuis werken en dronken daar dus ook meer koffie en thee", zegt Erik.

Erik heeft er ook op een andere manier voor gezorgd dat de omzet goed bleef en zelfs is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar: "Ik heb veel producten aan het assortiment toegevoegd, van espressoglaasjes tot koffiezetapparaten, waar vandaag zelfs mensen speciaal voor uit Oldenzaal gekomen zijn."

De twee Haagse dames nemen een lekkere Italiaanse koek met citroen bij de latte en kunnen er weer even tegen. "En de vaste klanten zijn ons in de coronatijd trouw gebleven, sommigen komen zelfs elke dag terugâ, zegt Erik tevreden.