Verkeer
Stuur appje
Zoek

Rai Vloet gaat in hoger beroep tegen celstraf voor doodrijden van 4-jarig kind

20230414 hamer rechtzaal
Beeld: Unsplash

Profvoetballer Rai Vloet gaat in hoger beroep tegen de celstraf die hij kreeg voor het veroorzaken van een auto-ongeluk waarbij een 4-jarig jongetje overleed. Zijn advocaat laat dat weten. Dat staat in een artikel van RTV Oost.

De raadsman van Vloet volgt het Openbaar Ministerie, dat eerder vandaag beroep heeft aangetekend tegen de straf van 2,5 jaar cel die Rai Vloet 3 april kreeg bij de rechtbank in Haarlem. Justitie had tijdens de behandeling van de zaak 3,5 jaar cel geëist. De straf pakte dus een jaar lager uit.

"Nu het Openbaar Ministerie in hoger beroep gaat, moeten wij ook mee", zegt advocaat Thomas tegen Tubantia.

Beide partijen hebben tot en met maandag de tijd om beroep aan te tekenen en kunnen dat ook nog weer intrekken tot en met die dag

200 kilometer per uur

Vloet reed in november 2021 op de A4 bij Hoofddorp rond de 200 kilometer per uur én had te veel gedronken. Hij was op een feestje geweest. Op de A4 knalde hij op de auto van een gezin. Een 4-jarige jongen die achterin de auto zat raakte zo ernstig gewond door de klap dat hij overleed.

Rai Vloet speelde op dat moment voor Heracles Almelo, maar moest door dit incident vertrekken en voetbalt nu in Rusland bij FK Oeral. Hij kan in principe daar blijven omdat de Nederlandse justitie hem niet in Rusland kan laten arresteren. Maar Vloet zegt zijn straf gewoon te willen uitzitten.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.