Verkeer
Stuur appje
Zoek

Drie verdachten ontvoering Hengeloër blijven voorlopig vastzitten

230413 rechtbank FOTO RTV OOST
Beeld: RTV Oost

Drie mannen die worden verdacht van de ontvoering van een 23-jarige Hengeloër blijven vastzitten tot aan de eerste rechtszaak. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank woensdagmiddag bepaald. Nadat het slachtoffer op straat werd overrompeld en meegenomen, werd hij enige tijd vastgehouden.

Voorarrest

De drie verdachten van 22, 23 en 50 jaar kregen vanmiddag te horen dat hun voorarrest met 90 dagen is verlengd. Dat houdt in dat ze vast blijven zitten tot ze zich in een eerste keer in een pro-formazitting voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Oldenzaalsestraat

Het slachtoffer werd begin deze maand op de Oldenzaalsestraat in Hengelo door drie mannen overrompeld en meegenomen. Vervolgens zou hij enige tijd gevangen zijn gehouden.

De politie wist het slachtoffer te ontzetten. Onduidelijk is nog welke verwondingen het slachtoffer heeft opgelopen.

Toedracht

De toedracht van de ontvoering is nog onduidelijk. Vast staat wel dat een of meerdere verdachten in het verleden meermaals met justitie in aanraking zijn geweest.

Justitie heeft zogenoemde beperkingen tegen de drie verdachten opgelegd, wat inhoudt dat ze behalve met hun advocaten geen enkel contact met de buitenwereld mogen hebben. De advocaten op hun beurt mogen vanwege die beperkingen geen mededelingen doen tegenover de media.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.