Enschede

PvdA: ‘Waarom werken aan fietspaden nu scholen weer opengaan?’

Imdat Yikilmaz, raadslid namens de PvdA Hengelo, vraagt zich af of het verstandig is om grootschalige werkzaamheden te beginnen aan fietspaden nét nu de scholen weer beginnen. Het raadslid heeft hierover vragen gesteld aan het College van B&W.

466250 srccd2bcba9d1d9db1f090c50a017302653 par10b23e6233f9a2db482d9e5cff4be0fd dat1597745839
âOnlangs hebben we uit de media en via de gemeentelijke communicatiekanalen kunnen vernemen dat er wegwerkzaamheden gepland zijn aan de fietspaden langs onder meer de Bornsestraat. Hierdoor moeten schoolgaande kinderen alternatieve routes kiezen. Als PvdA-fractie zijn wij van mening dat deze werkzaamheden beter ín de schoolvakantie gepland hadden kunnen worden.â

Schoolgaande kinderen ineens verrassen met het fietsen van alternatieve routes komt wat Yikilmaz betreft de verkeersveiligheid niet ten goede.
Hij wil van het college weten waarom deze werkzaamheden buiten de schoolvakantie gepland worden. Daarnaast vraagt hij het college of de scholen die in de omgeving van de Bornsestraat gevestigd zijn, geïnformeerd zijn over deze werkzaamheden. Tenslotte wil hij weten of er naast borden die alternatieve routes aangeven, nog andere maatregelen getroffen zijn, zodat schoolgaande kinderen veilig naar school toe kunnen fietsen.
Foto: PvdA Hengelo