Verkeer
Stuur appje
Zoek

Grotestraat Almelo stukje groener met geveltuintjes

De gemeente Almelo heeft samen met ondernemers en bewoners de straat opgefleurd met geveltuintjes. Dat zijn kleine strookjes groen tegen de panden aan. De gemeente wil de binnenstad veranderen naar het Groot Gravenkwartier met een eigen karakter en dit is het begin ervan.

Bewoners aan de Grotestraat laten hun groene vingers het werk doen en planten gezamenlijk de plantjes bij hun voordeur. Dorien Aalderink is projectleider van het Groot Gravenkwartier: "We willen de straat extra vergroenen en dat kan de straat ook wel gebruiken."

Wethouder Jan Martin van Rees wil doormiddel van de geveltuintjes het oude beeld van Almelo creëren. "Mensen kunnen op hun eigen stoep dan wat dingen doen. Naast de geveltuin kunnen ze bijvoorbeeld ook een stuk terras erop zetten met een bankje." Als de straat klaar is hoopt de wethouder dat de straat wat vriendelijker en nostalgischer oogt.

Dorien hoopt vooral dat de mensen die door de Grotestraat lopen enthousiast worden en zich wellicht willen opgeven voor 'ronde twee'. "Zodoende wordt de straat alsmaar groener."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.