Enschede

Kamperen op het Van Heekplein wordt werkelijk

Met je camper midden in de stad gaan staan. In het weekend van 15 en 16 augustus kan het. Dan wordt het Van Heekplein namelijk omgetoverd tot een kleine camping. Het aantal beschikbare plaatsen is al zo goed als weg.

Met je camper midden in de stad gaan staan. In het weekend van 15 en 16 augustus kan het. Dan wordt het Van Heekplein namelijk omgetoverd tot een kleine camping voor zestig campers. Het aantal beschikbare plaatsen is al zo goed als weg.

Zelf heeft ze haar plekje al gereserveerd. Want als fervent kampeerder wilde Inge Schuller tot Peursum, die in de organisatie zit, natuurlijk niet naast een slaapplekje grijpen. En het is maar goed dat ze er op tijd bij was, want de pop-up camping blijkt populair. "Er zijn nu zestig plekken bezet en daarmee zitten we eigenlijk vol. Mensen kunnen zich nog wel inschrijven voor het geval er afvallers zijn en heel misschien kunnen we nog een plekje intekenen."

Zondagmarkt

Dat er een beperkt aantal plekken beschikbaar is, komt omdat er ruimte moet blijven voor de zondagmarkt op 16 augustus. De camping werd in het leven geroepen om die markt onder de aandacht te brengen. Het idee is dat de slapers, die overigens uit het hele land komen, zo vanuit hun camper de markt op kunnen.

Maar ook op zaterdagavond is er vertier. Met een pubquiz en akoestische muziek. En er kan een biertje gedronken worden. Maar je kunt natuurlijk ook lekker de Oude Markt op en dan is het na afloop echt kruipend naar 'huis'.