Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Binnen een dag geregeld: bazaar voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië in Enschede

20210530 COENKRUKKERT ENSCHEDE VAN HEEK PLEIN VANHEEKPLEIN ALPHA TOREN BINNENSTAD WINKELEN MENSEN MARKT
Beeld: 1Twente/Coen Krukkert

Het idee werd pas maandagochtend geopperd, maar ruim 24 uur later zijn er al zo'n 100 vrijwilligers verzameld. Samen houden zij deze woensdag een grote bazaar met zo'n vijftig kramen op het Van Heekplein in Enschede. De opbrengst gaat naar Giro555 voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Deze woensdag (15 februari) is uitgeroepen tot landelijke actiedag voor Giro555. En Enschede kon daar eigenlijk niet bij achterblijven, vond welzijnsorganisatie Alifa. In allerijl is er contact gezocht met allerlei samenwerkende organisaties en instellingen om een bijdrage te leveren voor een bazaar. En het resultaat mag er zijn.

Tientallen kramen

"We hebben op dit moment al honderd vrijwilligers bereid gevonden om te helpen", vertelt Alifa-woordvoerder Milou Wolterinck. Onder meer de Turkse gemeenschap uit Enschede helpt mee.

Op het Van Heekplein zullen tussen 14.00 en 18.00 uur tientallen kramen met lekkernijen of tweedehands spullen staan. Iedereen is welkom, vertelt Wolterinck. Voor de organisatie wordt het vooral improviseren. "Er is veel energie om er iets moois van te maken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.