Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Massale vechtpartij tussen fans FC Twente en Fiorentina in binnenstad Enschede

De voetbalwedstrijd is pas morgenavond, maar aanhangers van FC Twente en het Italiaanse Fiorentina zijn vanavond al met een strijd begonnen in de binnenstad van Enschede. De ME werd ingezet vanwege een vechtpartij bij het InterCity Hotel.

Op videobeelden zijn twee groepen te zien die elkaar op en rond de trap bij het hotel bekogelen met onder meer stenen en stoelen. De ME kwam met twee bussen om de rust weer te herstellen.

Bij het hotel is het na de confrontatie een chaos: overal liggen stenen en stoelen en een aantal ruiten van het hotel zijn gesneuveld. De ME heeft de omgeving van het hotel afgezet.

Vorige week ging het in Florence al mis tussen beide supportersgroepen: op beelden was te zien dat een groep Tukkers wordt achternagezeten door een groep Italianen. Op sociale media gingen geruchten rond over FC Twente-supporters die zouden zijn neergestoken, wat werd ontkend door de Nederlandse politie.

Grolsch Veste Flickr Gemeente Enschede
Lees ook
Enschede neemt extra maatregelen rond Europese kraker tussen FC Twente en Fiorentina

Dat de Tukkers rond de return in Enschede wraak willen nemen, zagen ze bij de gemeente Enschede ook aankomen. Daarom zijn extra veiligheidsmaatregelen ingesteld. Er worden extra politieagenten en handhavers ingezet bij de Grolsch Veste en in de binnenstad. Ook mogen horecaondernemers alleen in plastic bekers schenken, om te voorkomen dat glazen als projectiel gebruikt kunnen worden.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.