Verkeer
Stuur appje
Zoek

Politieachtervolging eindigt in de sloot bij Glanerbrug, drie mannen aangehouden

20230330 Auto achtervolging ongeval Aamsveenweg Enschede Glanerbrug News United Dennis Bakker
Bij de achtervolging belandde het mogelijk gestolen voertuig langs de Aamsveenweg in de sloot.
Beeld: News United/Dennis Bakker

Een voertuig is donderdagmiddag in het buitengebied van de weg gereden na een achtervolging op hoge snelheid dwars door Enschede en Glanerbrug. De achtervolging, die door veel voorbijgangers is meegekregen, was ingezet omdat de auto gestolen is. Er zijn drie aanhoudingen verricht.

"Wat was dat?", vraagt iemand zich even na drie uur op het sociale medium Twitter af. De persoon in kwestie zag de politieachtervolging vlak daarvoor voorbijkomen aan de Oldenzaalsestraat. Het voertuig in kwestie, achtervolgd door een horde politiewagens, reed vervolgens via de Boulevard 1945 en de Gronausestraat naar Glanerbrug.

In de sloot

Nadat de wagen met hoge snelheid via de Broekheenseweg en Schipholtstraat het buitengebied inreed, ging het mis. Op de Aamsveenweg, vlak voor het viaduct over de N35, kwam de achtervolging ten einde omdat het voertuig in de sloot belandde.

De politie heeft de omgeving afgezet. De Forensische Opsporing Verkeer van de politie doet onderzoek. De Koninklijke Marechaussee, die ook bij de achtervolging betrokken was, meldt dat er sprake is van autodiefstal.

Drie aanhoudingen

Bij een tankstation bij de Midzomerweg zou de achtervolging zijn begonnen. Daar zou een groepje van drie personen medewerkers van de Koninklijke Marechaussee agressief hebben aangesproken. Uit een controle blijken de kentekenplaten gestolen te zijn. Later zou ook blijken dat de auto waarschijnlijk eerder deze week gestolen is in Losser.

Als de kentekenplaat wordt gecontroleerd stapt een van de drie personen, een 28-jarige Enschedeër, in de auto en rijdt met hoge snelheid weg. Hij wordt na de achtervolging aangehouden. De twee andere personen zijn bij het tankstation aangehouden. In totaal zijn veertien auto's ingezet bij de achtervolging. Tijdens de achtervolging is door de verdachte een auto geraakt en ook zou er een medewerker van de marechaussee gewon zijn geraakt bij de aanhouding van de verdachte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.