Verkeer
Stuur appje
Zoek

Studenten van ROC van Twente doen goede zaken op NK voor mbo'ers

Skillsrocvantwente rocvantwente
Alle Twentse winnaars bij elkaar.
Beeld: ROC van Twente

Studenten van het ROC van Twente hebben 18 medailles gewonnen op het NK Skills the Finals in de RAI Amsterdam. Tijdens de beroepswedstrijden streden mbo-studenten uit heel Nederland tegen elkaar op hun eigen vakgebied. De Twentse delegatie gaat naar huis met negen gouden, vier zilveren en vijf bronzen medailles.

De studenten deden op meerdere vakgebieden mee. Bestuursvoorzitter Trudy Vos is maar wat trots op de studenten: “Fantastisch was het! Ik ben enorm trots op het Twentse vakmanschap dat onze studenten hebben laten zien en ook trots op al die docenten, instructeurs, praktijkbegeleiders die hen gesteund en geholpen hebben om zo goed te worden in hun vak.”

Still1 Thumbnail Still001
Lees ook
Haaksbergse mbo'ers schatten kansen op eremetaal hoog in tijdens NK Lassen in Hengelo

Medailles

ROC van Twente-studenten wonnen goud bij onder ander de vakgebieden fietstechniek, stukadoor en onderwijsassistent. Ook kappers, schilders en verzorgenden IG vielen in de prijzen.

Skills

Aan deze jaarlijkse vakwedstrijd doen mbo-studenten uit heel Nederland mee. Er zijn 50 verschillende categorieën. De wedstrijden zijn bedoeld om studenten te laten excelleren in hun vak en het beroepsonderwijs een impuls te geven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.