Verkeer
Stuur appje
Zoek

Haaksbergse mbo'ers schatten kansen op eremetaal hoog in tijdens NK Lassen in Hengelo

Studenten uit het hele land streden donderdag 16 en vrijdag 17 maart om de prijzen tijdens het NK Lassen bij mbo-vakschool SMEOT aan de Sportlaan Driene. Twente werd vertegenwoordigd door Tim Kleijne en Stijn ten Vergert, twee ROC van Twente-studenten uit Haaksbergen. Op vrijdag 24 maart worden de prijzen verdeeld.

Competitie

“De competitie is enorm zwaar", vertelt Stijn ten Vergert uit Haaksbergen."De winnaar van vorig jaar doet dit jaar ook weer mee. Dat is mijn grootste rivaal. Al schat ik mijn kansen goed in. Alles verloopt zoals gepland, maar het blijft ontzettend spannend. Het gaat niet alleen om winnen natuurlijk. Als je maar schik hebt in wat je doet, dat is het belangrijkste."

Enthousiasme

De wedstrijd wordt georganiseerd door WordSkills Netherlands, in samenwerking met ROC van Twente en SMEOT. Voor bijna elk beroep zijn er door WorldSkillz op verschillende locaties in Nederland wedstrijden op touw gezet. Het NK Lassen is vooral bedoeld om jongeren te enthousiasmeren om een beroep in de techniek te kiezen.

Albert Meuwissen, directeur van SMEOT, vertelt: "Er is genoeg werk in de techniek. Sterker nog, er is een ontzettend grote vraag naar personeel. Daarom werken wij graag mee met het organiseren van mooie wedstrijd zoals deze."

icon_main_info_white_glyph

Winnaar

Volgende week wordt in Amsterdam de winnaar bekendgemaakt tijdens de overige finales van WorldSkills Netherlands. Daarna mag de winnaar een poging wagen op de EuroSkills, later dit jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.