Verkeer
Weer
Zoek

Verrast door Michel Vlap: middenvelder overvalt Bob (10) in de klas

Het zal je maar gebeuren: zit je rustig in de klas, komt FC Twente-speler Michel Vlap opeens het lokaal binnenlopen. Het overkwam groep 6 van basisschool Erve Hooyerinck in Delden dinsdagmiddag. Vlap kwam niet alleen voor de gezelligheid: hij had een verrassing bij zich voor de 10-jarige Bob. Die meldde zich pas geleden aan als lid van de FC Twente Kidsclub en werd daarmee het 13.000e jeugdlid van de club.

Groep 6 van Erve Hooyerinck zit dinsdagmiddag nietsvermoedend in de klas als er een delegatie van FC Twente binnenkomt. Zogenaamd om meer uitleg te geven over de jeugdafdelingen van de club: de Kidsclub en Young Reds.

'Tududududu'

Terwijl de leerlingen aandachtig luisteren, glipt intussen FC Twente-middenvelder Michel Vlap stiekem de school binnen en zet koers richting het lokaal waar inmiddels geoefend wordt op wat typische FC Twente liedjes. Als dan Vlap's song (Acid Dream van Cherry Moon Traxx) wordt ingezet met het bekende 'tududududu' deuntje, komt de middenvelder plots zelf de klas binnengestapt. Hij is op zoek naar Bob die zich onlangs aanmeldde bij de Kidsclub van FC Twente en daarmee het 13.000 jeugdlid van de club is geworden.

20230321 Michel Vlap verrast 13 000e Kidsclublid FC Twente Media
Mooie cadeautjes voor Bob en een groepsfoto met Vlap voor de hele klas
Beeld: FC Twente Media

Handtekeningen en samen voetballen

Zo'n mijlpaal moet gevierd. Bob wordt flink in de watten gelegd. Hij krijgt een een FC Twente-shirt, door Vlap zelf gedragen, een FC Twente bal en kaartjes voor de thuiswedstrijd van FC Twente tegen Cambuur. Wat een verrassing! "Ik dacht: wat gebeurt hier nou? We zijn liedjes aan het luisteren en opeens kom jij binnen!", zegt hij lachend tegen Vlap.

Die laatste is wel te porren voor zo'n ludieke actie. Hij neemt alle tijd om vragen van de klasgenootjes van Bob te beantwoorden en deelt aan de hele klas handtekeningen uit. Daarna neemt hij de hele groep ook nog mee naar buiten om een potje te voetballen.

20230322 MICHEL VLAP VERRAST 13 000e JEUGDLID VOETBALLEN FOTO FC TWENTE MEDIA
Het bezoekje wordt afgesloten met een potje voetbal
Beeld: FC Twente Media

Vierde plek in Nederland

Nooit eerder was het aantal leden bij de FC Twente Kidsclub en Young Reds zo hoog. FC Twente staat op een vierde plek in Nederland wat betreft het aantal jeugdleden. En stevig ook. Ter vergelijking: net boven FC Twente staat PSV met 16.000 jeugdleden terwijl FC Groningen, dat eronder staat, er 3000 heeft. Het gat naar onderen is dus aanzienlijk.

Medewerkers Johan Kroeze en Joyce van den Berg merken dat de club leeft, in alle geledingen en zien hoe de Kidsclub en Yound Reds daarvan mee profiteren. Die groei is terug te zien op wedstrijddagen. Als FC Twente thuis speelt, zijn er wel 100 kinderen die aan allerlei verschillende activiteiten meedoen. Van hand in hand met de spelers het veld op, tot 4x4 wedstrijden in de rust en de vlaggenparade bij opkomst van de elftallen. "Soms slaan we ook wel eens door", lachen ze.

“Nu begrijp ik waarom het stadion altijd vol zit. Het DNA wordt gelijk doorgegeven aan alle kinderen.”

DNA doorgegeven

Michel Vlap laat zich de aantallen ook aanhoren en weet eindelijk een mysterie opgelost. "Nu begrijp ik waarom het stadion altijd vol zit. Het DNA wordt gelijk doorgegeven aan alle kinderen."

En als hij dacht na het verrassingsbezoekje aan groep 6 weer weg te kunnen, heeft hij het mis. Groep 7 en 8 zagen hem aankomen en dus gaat hij daar ook nog even buurten.

icon_main_info_white_glyph

Over de Kidsclub en Young Reds

De FC Twente Kidsclub & Young Reds is er voor supporters tot 18 jaar. De Kidsclub heeft leden tot 12 jaar, de Young Reds heeft leden tot 18 jaar. Daarnaast zijn er ook de Tukkertjes, voor de allerjongste supporters tot 1 jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.