Verkeer
Stuur appje
Zoek

Een op de tien inwoners van Almelo gescheiden, hoogste aantal van Twente

20230320 Kelly sikkema unsplash gebroken hart
Beeld: Unsplash / Kelly Sikkema

Een op de tien inwoners van Almelo is gescheiden in 2022. Vergeleken met de rest van Twente, is dat flink hoog. Vorig jaar was namelijk een op de twaalf van de volwassenen in Twente gescheiden. Dat staat in een onderzoek van digitaal adviesplatform Independer op basis van CBS-cijfers.

Waarom in Almelo het aantal gescheiden inwoners het hoogst is van Twente, is niet bekend. Wel zijn er in zeer stedelijke gebieden meer huwelijksbreuken dan in minder stedelijke gebieden. In de steden Hengelo en Enschede zijn er ook meer inwoners gescheiden dan gemiddeld. In de twee steden is het aantal gescheiden inwoners aan het dalen. De gemeente Tubbergen telt de minste inwoners die zijn gescheiden, dat zijn er een op de twintig.

350 minder scheidingen

Volgens het onderzoek is het aantal Twentenaren dat is gescheiden veel minder dan in de rest van het land. Landelijk is 9,3 procent van de inwoners gescheiden, in Twente ligt dat percentage op 8,2 procent. Het aantal aanvragen van scheidingen is in Twente aan het dalen. In 2021 waren er ruim 350 minder scheidingen aangevraagd dan in 2019 toen er 1.958 aanvragen waren ingediend. Dat laten cijfers van het CBS zien. In Almelo liepen er 228 huwelijken op de klippen in 2021, 69 minder dan in 2019.

icon_main_info_white_glyph

Maand van de verbroken liefde

Als de maand van de liefde februari voorbij is, begint gelijk de maand van de verbroken liefde. In maart worden over het hele jaar namelijk de meeste echtscheidingen afgerond. Dat is al sinds 2010 zo. "Een scheidingsprocedure duurt zo'n drie maanden. Als je dan terugrekent, kom je uit bij de feestdagen. Dan heb je te maken met de relationele spanningen", zegt hypotheekexpert Marga Lankreijer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.