Verkeer
Stuur appje
Zoek

Schilderijen van Heracles-spits Armenteros leveren toch meer dan duizend euro op voor het goede doel

20230319 twee schilderijen samuel armenteros leveren 1100 euro op foto bjorn van den elst
V.l.n.r. Christel Bruggink, Mark Maathuis en Paul Tieke. Op de achtergrond Erwin Lette.
Beeld: Bjorn van den Elst

De Almelose variant van Sterren op het Doek heeft 1100 euro opgeleverd voor het goede doel 'Verjaardag in de Maak'. Twee doeken met Heracles-spits Samuel Armenteros erop afgebeeld leken eerst voor minder geveild te worden, maar een verdubbeling van een van de geboden bedragen deed de teller toch boven de grens van duizend euro uitkomen.

Het gaat om de twee overgebleven schilderijen van deze lokale variant van het bekende tv-programma. Want net als bij de landelijke Sterren op het Doek portretteerden drie schilders op geheel eigen wijze dezelfde bekendheid. In dit geval voetballer Samuel Armenteros.

Bedrag verdubbeld

Het winnende werk van Jos Engbersen, door Armenteros zelf als favoriet gekozen, ging twee weken geleden met de spits mee naar huis. Op de overgebleven schilderijen van Carla Stamsnijder en Paul Tieke kon geboden worden voor het goede doel 'Verjaardag in de Maak', dat helpt om een onvergetelijk verjaardagsfeest te organiseren voor kinderen uit Almelose minimagezinnen.

Na het sluiten van de veiling stond de teller op 725 euro. Minder dan de 500 euro per schilderij waarop was gehoopt. Maar, afgelopen vrijdag verhoogde één van de kopers zijn bod. Mark Maathuis, de hoogste bieder voor het werk van Paul Tieke, besloot op het laatste moment om zijn geboden bedrag te verdubbelen naar 750 euro.

Maathuis is groot liefhebber van de schilderen van Tieke, zijn oud-tekenleraar op de middelbare school. Ook het goede doel sprak hem aan.

Armenteros en de kunstenaars die een portret van hem maakten (vlnr: Carla Stamsnijder, Jos Engbersen, Samuel Armenteros en Paul Tieke
Lees ook
Heraclesspits Armenteros brengt minder op dan verwacht, maar Stichting Verjaardag in de Maak is erg blij

Het schilderij van Carla Stamsnijder leverde 350 euro op, waardoor de totale donatie voor 'Verjaardag in de Maak' op 1100 euro uitkomt. Dat bedrag is vrijdag officieel overhandigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.