Verkeer
Stuur appje
Zoek

Heraclesspits Armenteros brengt minder op dan verwacht, maar Stichting Verjaardag in de Maak is erg blij

Armenteros en de kunstenaars die een portret van hem maakten (vlnr: Carla Stamsnijder, Jos Engbersen, Samuel Armenteros en Paul Tieke
Beeld: Twente FM

De veiling van de schilderijen van Heraclesspits Armenteros is gisteren gesloten. De opbrengst viel tegen, maar toch werd door de vrijwilligers van het Huis van Katoen en Nu nog 725 euro overgemaakt naar de bankrekening van de Stichting Verjaardag in de Maak. “Want daar hebben we in Almelo wat aan”, zegt bestuurslid Erwin Lette. Voor de volgende editie hoopt de organisatie Ilse de Lange of Herman Finkers te strikken.

Portretten

Een maand lang waren drie Almelose kunstenaars bezig om Heraclesspits Samuel Armenteros te portretteren. Paul Tieke, Carla Stamsnijder en Jos Engbersen deden dat elk op hun manier. Het Huis van Katoen bedacht de Almelose editie van het populaire tv-programma Sterren op het doek en bracht kunstenaars en de voetballer op 25 januari voor het eerst bij elkaar. Op die dag zetten de kunstenaars de schetsen en contouren op het doek om dat in eigen atelier klaar te maken. Onder grote belangstelling werden de portretten op 25 februari onthuld.

De keus van Armenteros

Zoals ook in het televisieprogramma mocht Armenteros een keus maken uit de kunstwerken. Hij koos het werk van Engbersen. Dat betekende dat de schilderijen van Tieke en Stamsnijder zouden worden geveild voor het goede doel. ‘’De opbrengst van de schilderijen is niet overweldigend”, merkt Lette op. Het doek van Carla Stamsnijder leverde uiteindelijk 350 euro op en dat van Tieke 375 euro.

Teleurstellend

Die bedragen waren minder dan de 500 euro per schilderij waarop was gehoopt. Paul Tieke vindt de uiteindelijke opbrengst teleurstellend en te laag, maar samen met Stamsnijder stemt hij toch in om het bod te aanvaarden. ‘’Normaal gesproken is de opbrengst voor een portret meer dan het dubbele”, merkt Tieke op. Maar Lette wijst op de veiling van Sterren op het Doek. “De laagste bieding voor een portret van een bekende Nederlander is daar 260 euro.”

Verjaardag

De opbrengst gaat naar de Stichting Verjaardag in de Maak die Almelose gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar financieel helpt met het vieren van een onvergetelijk verjaardagsfeest. Het gaat om gezinnen die een minimum aan leefgeld te hebben en waarvan de kinderen opgroeien in armoede.

De Lange of Finkers

Sterren op het Doek in Almelo verdient een vervolg vindt Lette. Voor de volgende versie wordt geprobeerd Ilse de Lange of Herman Finkers binnen te halen. De eerste contacten zijn al gelegd. De organisator moet dan wel op zoek naar andere schilders. De kunstenaars die aan deze editie meewerkten vinden dat het maken van deze schilderijen teveel tijd kost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.