Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eerste concert ooit van Stadsharmonie Enschede op de IJsbaan Twente

Stadsharmonie Enschede
Het groot orkest van Stadsharmonie Enschede geeft zondag een concert op de IJsbaan Twente
Beeld: Stadsharmonie Enschede

De IJsbaan Twente is het bijzondere decor voor het concert van Stadsharmonie Enschede. De vijftig muzikanten van de harmonie voeren niet alleen een bijzonder programma uit, maar zorgen er ook nog eens voor dat schaatsers op de muziek hun rondjes kunnen rijden en mee kunnen dansen. Overigens hoef je niet te schaatsen: luisteren en kijken mag ook.

Grease en Frozen

Het concert van Stadsharmonie is op zondag 19 maart van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur. De muziek is gratis, maar natuurlijk moet er wel voor de entree voor de ijsbaan worden betaald. De blazers en slagwerkers spelen onder andere dansliedjes uit Grease en ijskrakers uit de film Frozen. Het orkest staat onder leiding van dirigent Freek Engelbarts die zijn eerste concert met de harmonie uitvoert.

icon_main_info_white_glyph

Stadsharmonie Enschede

Stadsharmonie Enschede is ruim twee jaar gelden ontstaan uit een fusie tussen het Muziekcorps der voormalige Schutterij en de Koninklijke Enschedese Leo Harmonie. De repetities van het grote orkest hebben plaats op donderdagavond en elke maandagavond oefent de drumband. Het repetitielokaal is 't Schuttershoes aan de Blekerstraat. Informatie: [email protected]

'Fun' middag

De muzikale uurtjes op de ijsbaan van de harmonie zijn een mooie aanvulling van de ‘Family Fun Middag’ op de IJsbaanTwente. Dat betekent vrij schaatsen voor iedereen en geen verplichte schaatsrichting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.