Verkeer
Stuur appje
Zoek
230316 markt hengelo STILL

Hengeloos Peil over de groeiambities van een mooie én toegankelijke stad

In de maart-editie van Hengeloos Peil gaat het over de gedroomde groei van Hengelo naar 100.000 inwoners, over het nieuwe marktplein en over een onderzoek naar de toegankelijkheid van de Hengelose binnenstad en de openbare voorzieningen. Maandag 20 maart is publiek vanaf 18.45 uur welkom in de bieb aan de Beursstraat of kijk mee via de livestream.

Groeiambities

De eerste gast is wethouder Gerard Gerrits. Eind 2020 vond hijzelf een groei richting 100.000 inwoners nog veel te ambitieus, ruim twee jaar later is hij ervan overtuigd dat het moet kunnen en hij steekt die ambitie niet onder stoelen of banken.

Markt

Het tweede gesprek gaat over het marktplein. Eindelijk is het klaar, dat wil zeggen: bijna. De eerste warenmarkt hebben we achter de rug en de meeste gebruikers en bezoekers zijn enthousiast. Maar wat vinden Frans Kattenpoel en Gemma Drohm? Kattenpoel zat in de werkgroep die in 2007 mede-verantwoordelijk was voor het rapport ‘Hengelo, we zitten op goud’, waarin werd gepleit voor een ‘doe-plein’. Drohm is een van de mensen achter de groene beweging ‘Bos op het Plein’.

Blind

Gesprek drie wordt gevoerd met Rob Kolner en Chris Vereijken. Kolner is blind en lid van de Gehandicaptenraad Hengelo, Vereijken doet de komende maanden bij 1Twente onderzoek naar de toegankelijkheid van Hengelo. De kernvraag: Kan elke Hengeloër op eigen kracht overal in de stad komen?

Stadsdichter Wouter Munsterman tenslotte schrijft zoals keer elke een puntdicht dat de verschillende onderwerpen aan tafel samenvat.

Hengeloos Peil maart 2021
Hengeloos Peil wordt elke derde maandag van de maand opgenomen in de Hengelose bieb.
Beeld: 1Twente
icon_main_info_white_glyph

Gasten welkom

Publiek is op maandag 20 maart welkom vanaf 18.45 in Bibliotheek Hengelo. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Hengeloos Peil is donderdag 23 maart om 22.00 uur en op zondag 26 maart om 11.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.