Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose instellingen slaan handen in een voor meer cultuur op school

230309 Intentieverklaring groepsfoto Foto Martin Bosker KLEIN
De partijen ondertekenden een samenwerkingsverklaring en willen dat scholieren meer les in cultuur krijgen.
Beeld: Martin Bosker

Cultuureducatie moet een flinke impuls krijgen. Dat is de boodschap die Bibliotheek Hengelo, Schouwburg Hengelo, Metropool, Oyfo en de gemeente Hengelo donderdagmiddag uitspraken. De vijf partijen ondertekenden een samenwerkingsverklaring: "We willen dat scholieren meer les in cultuur krijgen."

Dans, theater, muziek of museumbezoek

Het initiatief CultuurwijsHengelo zorgt ervoor dat scholieren minimaal twee keer per jaar samen naar een culturele activiteit kunnen gaan. Denk hierbij aan dans, theater, muziek of een museum. De gemeente Hengelo had al een samenwerking met Saxion en verschillende Hengelose scholen. Nu wordt deze onderlinge samenwerking uitgebreid.

Creatieve kracht

Volgens cultuurwethouder Marie-José Luttikholt is cultuur van onschatbare waarde in het onderwijs: “Goed cultuuronderwijs is ontzettend belangrijk. Voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen, maar ook voor de creatieve kracht van de samenleving.”

Met de samenwerking kan er volgens de wethouder één lijn worden getrokken en kan er samen gekeken worden hoe het plan verder vorm krijgt. De workshopdocenten en educatiemedewerkers van de verschillende instellingen krijgen er een belangrijke rol in.

Op de foto

Staand vlnr: Klaske Buis (beleidsadviseur cultuur, gemeente Hengelo), Johan de Jong (directeur Metropool), Willem-Jaap Zwart (interim directeur Oyfo), Raoul Boer (directeur Schouwburg Hengelo) en Emma Bouman (projectleider CultuurwijsHengelo).
Zittend: Marie-José Luttikholt (wethouder Cultuur gemeente Hengelo) en Frederique Westera (directeur Bibliotheek Hengelo).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.