Verkeer
Stuur appje
Zoek

"Verkiezingen zijn pas écht geslaagd als er meer mbo’ers naar de stembus gaan"

Ruim negenhonderd studenten van ROC van Twente hebben woensdag een bezoek gebracht aan het Verkiezingsfestival in De Gieterij, de hoofdvestiging van de schoolinstelling. Een aantal maatschappelijk betrokken studenten heeft onder de noemer '#MBOstem van ROC van Twente' een uitdagende missie geformuleerd: meer mbo-studenten naar de stembus krijgen. Of dat lukt, moet op woensdag 15 maart blijken: dan zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen.

Vlogs en podcasts

Het Verkiezingsfestival was het sluitstuk van een lange periode van voorbereidende activiteiten. Op school hadden de leerlingen al volop kennis kunnen nemen van de standpunten van de verschillende partijen aan de hand van vlogs en podcasts. Het studententeam werkte met een prikkelende campagne toe naar het Verkiezingsfestival. Dagvoorzitter én tevens een van de organiserende studenten Emma de Nooij verzorgde samen met ROC-baas Trudy Vos en watergraaf Stefan Kuks van Waterschap Vechtstromen de opening.

'Geweldige happening'

Een dag later kijkt De Nooij vol enthousiasme terug: "Het was een geweldige happening. Vorig jaar hebben we voor het eerst iets dergelijks gedaan in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, maar toen zaten we nog met corona en moest het grotendeels online. Nu hadden we een hal vol geïnteresseerde jongeren."

Stellingen

De komende week staat volgens De Nooij in het teken van studenten blijven prikkelen met stellingen die hen aangaan, zoals: 'Het mbo moet dezelfde status krijgen als hbo en universitair onderwijs; het mbo zou gratis moeten zijn voor alle studenten; Is er genoeg te doen voor jongeren in de regio?'

De Nooij: "Ondanks een zeer geslaagd Verkiezingsfestival is het project #MBOstem pas geslaagd als er daadwerkelijk meer mbo’ers naar de stembus gaan op woensdag 15 maart."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.