Verkeer
Stuur appje
Zoek

Verwarde man vernielt ruiten in Glanerbrug, politie gebruikt taser gun bij aanhouding

Aanhouding Glanerbrug
Beeld: Screenshot video

De politie heeft zondagochtend in Glanerbrug een verwarde man aangehouden. Op beelden die op internet circuleren is te zien hoe de man in discussie is met twee agenten, zich vervolgens uitkleedt en op de agenten af loopt. Uiteindelijk is de man met behulp van een stroomstootwapen tegen de grond gewerkt en vervolgens aangehouden.

Het voorval gebeurde aan de Gronausestraat, ter hoogte van De Brasserie, zonnestudio Ergosun en coffeeshop Grasshopper. Het verhaal in Glanerbrug wil dat de man van plan was om wiet te roken, daar niet in slaagde, en zich vervolgens vervelend ging gedragen.

Ruiten vernield

Hoe dan ook: op het moment dat de politie werd gealarmeerd was er al sprake van vernieling. Op beelden op Twitter is te zien dat er meerdere ruiten van de zonnestudio zijn gesneuveld. "We kregen de melding dat een man ruiten vernield zou hebben", aldus een politiewoordvoerster. "Toen agenten ter plaatse waren, wilde de man niet luisteren en niet stilstaan. Hij maakte een verwarde indruk."

Taser gun

Uit beelden blijkt dat de man meermaals wordt gewaarschuwd, maar hij blijft roepen, schelden, wijzen en bewegingen maken. Als hij zich uitkleedt en richting de agenten loopt, wordt het stroomstootwapen, een zogeheten taser gun, ingezet. "De man is aangehouden voor vernieling", aldus de politiewoordvoerster. "Maar in dit soort gevallen kijken we altijd of er meer nodig is, zoals aanvullende hulpverlening."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.