Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedese Elektramat bouwt megavestiging in Almelo

Elektramat Almelo
Het nieuwe pand van Elektramat op het XL Park in Almelo wordt 3,6 hectare groot.
Beeld: Elektramat

De tweede vestiging van Elektramat moet maar liefst 36.000 vierkante meter groot worden. De groothandel in elektrische materialen hoopt hiermee de Europese markt te domineren. Naar verwachting is het megapand aan Columbus, op het XL Park in Almelo, op 1 januari 2024 klaar.

Het begon allemaal op een zolderkamertje waar Enschedese oprichter Ruud Pierik zelf elektrische groepenkasten bouwde. Wat hij verkocht aan groepenkasten via Marktplaats, bracht hij zelf rond op z’n fiets. Binnen 15 jaar is de hobby uitgegroeid tot een groothandel met meer dan 350 medewerkers. En nu moet er een pand ter grootte van vijf voetbalvelden bij komen.

Nergens anders plek

Alleen in Almelo was er genoeg ruimte beschikbaar voor dit pand, vertelt Elektramat aan 1Twente. Het XL Park is specifiek bedoeld voor bedrijven met behoefte aan extra grote kavels in Twente. Nu verkoopt Elektramat uitsluitend binnen Nederland, maar met dit pand hoopt de groothandel in 2025 de bekendste online aanbieder van installatiematerialen te zijn in Europa.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.