Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Stadscompliment Hengelo voor Wim Brouwer

240125 wim brouwer
Beeld: 1twente

Vrijdag reikte wethouder Erik Lievers Hengelo het stadscompliment De Nijverbij uit aan Wim Brouwer. Dat gebeurde tijdens het 25-jarig jubileum van de afdeling G-voetbal in het clubgebouw van voetbalvereniging Achilles 12.

Wim Brouwer richtte op 14 maart 1990 de afdeling G-voetbal op. Deze afdeling richt zich op mannen en vrouwen met een geestelijke beperking. Achilles'12 was een van de eerste verenigingen binnen de KNVB waar spelers en speelsters met een beperking konden voetballen.
Wim Brouwer heeft veel gedaan om het G-voetbal op de voetbalagenda van de KNVB te krijgen. Hij maakte namens het G-voetbal jaren lang deel uit van het bestuur van Achilles'12.
Wim Brouwer was ook de oprichter van Stichting de Oprit, bedoeld om mensen met een geestelijke beperking aan werk te helpen. Deze stichting heeft een steentje bijgedragen aan de renovatie van kleedkamers van Achilles'12. De stichting is inmiddels opgeheven en de activiteiten zijn overgenomen door de SWB.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.