Begin volgend jaar, schat wethouder Jeroen Hatenboer in, gaan Saxion, Universiteit Twente en de gemeente aan de slag met de huisvesting van studenten. Doel is de overlast die jongeren in sommigen buurten en straten veroorzaken te voorkomen. Het gaat er met name om dat concentraties studenten in panden en straten bij elkaar wonen. Onzelfstandige bewoning heet dat.
Samenwerking
Binnen vier maanden ligt er een nieuw bestemmingsplan, beloofde de wethouder, waardoor de locaties waar onzelfstandige bewoning wel en niet mag plaatshebben, zijn geregeld. Daarbij beloofde Hatenboer dat de samenwerking tussen de grote Enschedese onderwijsinstituten en de gemeente lucht geeft.
Overbruggingsperiode
Dat was voor de meerderheid van de raad niet genoeg. GroenLinks, Burgerbelangen Enschede, ChristenUnie, PvdA en de SP bouwden een extra zekerheid in voor de komende drie maanden voordat het bestemmingsplan wordt vastgesteld. 'We willen gedurende een korte overbruggingsperiode de hand op de rem houden', betoogden de partijen. Want stel je voor dat huisjesmelkers de komende drie maanden hun kans schoon zien om nog een flink aantal huizen te splitsen voor onzelfstandige bewoning. Dat kan niet en mag niet, aldus de meerderheid van de gemeenteraad. Dus mogen de komende periode slechts drie afzonderlijke bewoners in een gesplitst huis wonen tot het nieuwe bestemmingsplan geldigheid heeft.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM